Ønsker flere med til å utvikle opplevelsesnæring i Gamlebyen

Studenter fra HiØ på HUB42 i et bærekraftprosjekt med Kystlotteriet.

Studenter fra HiØ på HUB42 i et bærekraftprosjekt med Kystlotteriet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fagfolk, forskere og studenter samarbeider for å utvikle opplevelsesnæring i Gamlebyen: – Vi er nå klare for å løfte HUB42 fra en tidlig prototype til et mer voksent konsept.

DEL

Leserbrev

Hvordan skape arbeidsplasser? Hvordan skape konkurransedyktige næringer? Hvordan videreutvikle Norges mest attraktive by? Dette er de STORE spørsmålene for Fredrikstad, og som i klassikeren the Hitchiker’s guide to the galaxy er kanskje svaret 42.

HUB42 eller Fredrikstad living lab som det også kalles, er en serie eksperiment der Gamlebyen i Fredrikstad er gjort om til et laboratorium for arbeidsplassutvikling og verdiskaping, forankret i en av de raskest voksende næringene i verden. Nei vi tenker ikke på olje eller gass, selvkjørende biler eller smarte kaffetraktere i Gamlebyen. Vi snakker om opplevelsesnæringen.

HUB42 er drevet fram av et nytt arbeidsliv der mer utradisjonelle måter å organisere arbeid på vokser fram. Arbeidslivet blir for mange mer individualisert, uformelt og prosjektbasert, der deling av utstyr, ideer og kunnskap mellom individer og mellom organisasjoner blir stadig viktigere. For oss ved høyskolen er det viktig både å forstå disse nye trendene og å forberede studentene til et nytt arbeidsliv.

Har HUB42 funnet svaret på spørsmålene? Nei ikke i nærheten. Er HUB42 et viktig skritt i riktig retning? Ja uten tvil.

HUB42 er et barn av Visit Fredrikstad & Hvaler, næringen, idealister, forskere, grundere, kulturaktører, studenter, Forsvarsbygg og Fredrikstad kommune. Barnet har flyttet på hybel i Kjørboegården i Gamlebyen og er i dag et forskningsbasert dugnadsprosjekt og innovasjonsarena for destinasjonsutvikling.

HUB42 har vært i aktivitet i halvannet år. På kort tid har fagfolk fra opplevelsesbransjen, forskere og stipendiater, studenter, start-ups og bedrifter gjennomført forskning på nye måter å organisere arbeid på, bachelorprosjekt på byutvikling, studentbedrifter med tjenester for opplevelsesnæringen, et big data-prosjekt for å forstå hvordan turister bruker Gamlebyen, konferanser, forskningssymposier, CryptoLab, studentsamarbeid med blant annet Kystlotteriet, og mye mer.

Vi er nå klare for å løfte HUB42 fra en tidlig prototype til et mer voksent konsept. Vi inviterer inn deg som vil jobbe med produkter og tjenester i skjæringspunktet mellom opplevelser, kultur, entreprenørskap og teknologi. HUB42 tilbyr en arena hvor du kan bygge kunnskap, ideer og teknologi i samspill med andre. Det koster ikke penger å bli med, men det krever at du bidrar til fellesskapet og tar HUB42 videre som konsept. Ta kontakt med Visit Fredrikstad & Hvaler som prosjekteier om dette er interessant.

Har HUB42 funnet svaret på spørsmålene? Nei ikke i nærheten. Er HUB42 et viktig skritt i riktig retning? Ja uten tvil. I HUB42 har vi en unik mulighet for å utvikle både arbeidsplasser og byen basert på et robust samspill mellom næring, offentlige aktører og akademia. Vi er med på dugnaden og gleder oss til veien videre.

Gunnar Andersson, Frode Ramstad Johansen, Bjørn Gitle Hauge og Matthew Lynch

Innovasjon og prosjektledelse

Høgskolen i Østfold

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags