Vikende politikere er feil for Viken

– Skuffende, mener Aleksander Abelsen om det som har kommet ut av fire fylkesordføreres første møte høsten 2016. Fra venstre:  Rune Hogsnes (H), Vestfold, Ole Haabeth (Ap), Østfold, Anette M. Solli (H), Akershus og Roger Ryberg (Ap), Buskerud. Vestfold ble ikke med videre, og nå er det usikkerhet om hele Viken.

– Skuffende, mener Aleksander Abelsen om det som har kommet ut av fire fylkesordføreres første møte høsten 2016. Fra venstre: Rune Hogsnes (H), Vestfold, Ole Haabeth (Ap), Østfold, Anette M. Solli (H), Akershus og Roger Ryberg (Ap), Buskerud. Vestfold ble ikke med videre, og nå er det usikkerhet om hele Viken. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg trodde virkelig alle politikere i mitt fylke var interessert i å bidra til åt Østfold skulle bli en konstruktiv faktor i en reform som kommer til å gavne innbyggerne, skriver Aleksander Abelsen, Unge Høyre.

DEL

Leserbrev

I de siste dager har vi registrert at tidligere styrings- og ansvarsbevisste partier velger å ta avstand fra et vedtak gjort i vår lovgivende forsamling. Den populistiske retorikken som blir ført er hemmende for debatten og ikke minst en skremmende klar indikasjon på manglende respekt for vårt demokratiske system.

Viken er overhode ikke en ugjennomtenkt konstellasjon. De tre fylkene har felles arbeidsmarked og trekkes alle mot Oslo, derfor vil de som samarbeidspartnere få en mye enklere oppgave med hensyn til infrastruktur og næringsutvikling. Det nye fylket vil bli en maktfaktor og representere felles interesser for østlandsregionen.

Med dagens teknologi er ikke grenser på et kart et argument mot effektivisering og forbedring.

Selv om man kan argumentere med at «by og land» har forskjellige behov, gjelder dette like mye for Bærum og Hurdal som for Fredrikstad og Aremark. Med dagens teknologi er ikke grenser på et kart et argument mot effektivisering og forbedring.

Erfaringene fra de folkevalgte i de forskjellige fylkene og et bredere fagmiljø innenfor alle de oppgaver fylket blir tildelt, vil gi flere og bedre tilbud. Det sier seg selv at når sektorer som jobber med det samme blir slått sammen, vil det frigis mye kapasitet til utvikling og nyskapning. Å legge prosjektet på is er usolidarisk med de ansatte i fylkeskommunene og vil hemme den konstruktive debatten om hvorledes man best kan utforme vårt nye fylke. Jeg trodde virkelig alle politikere i mitt fylke var interessert i å bidra til åt Østfold skulle bli en konstruktiv faktor i en reform som kommer til å gavne innbyggerne.

Som ungdom blir jeg skuffet over den bakoverskuende bremsementaliteten som utvises av våre folkevalgte. Ja, det er vanskelig med forandring. Ja, det er lov å være uenig. Ja, vi er glade i fylket vårt, men ha respekt for Stortinget og trå ikke baklengs inn i fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags