Gå til sidens hovedinnhold

Storregion – hvorfor?

Artikkelen er over 4 år gammel

Hvordan kan man gå imot folkeviljen i Østfold, og samtidig mene at dette vil styrke lokaldemokratiet? spør Tore Leif Gundersen, nestleder i Fagforbundet Østfold.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fagforbundet Østfold har ved flere anledninger stilt spørsmål ved vedtaket til regjeringen om sentralisering og storregioner.

Den vedtatte regionsreform skal bidra til mer effektiv drift, og styrke lokaldemokratiet sier regjeringen. I Østfold er saken diskutert i de fleste kommunestyrer, og nesten alle kommunestyrene har sagt nei til det som fremstår som en ny storregion fra Hallingskarvet til Halden og Aremark.  

Fylkestinget i Østfold har sagt nei til denne regionen, det samme har fylkestingene i Akershus og Buskerud.

Det er ikke sagt noe om hvilke oppgaver en slik storregion skal ha ansvaret for, og det er heller ikke sagt noe om hvordan dette skal kunne bli mer effektivt.

Kan noen av stortingsrepresentantene fra Høyre, Frp eller KrF forklare meg hvorfor de stemte for denne storregionen? Hvordan kan man gå imot folkeviljen i Østfold, og samtidig mene at dette vil styrke lokaldemokratiet?

Vi er mange som har merket oss at Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet har vært klare i denne saken. Kommer de til regjeringsmakt – vil storregion Viken ikke bli en realitet!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.