Nei til Viken, ja til Østfold

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke tvil om at Østfold har særegenheter som krever egne prioriteringer, skriver LOs distriktssekretær Ulf Lervik om regionreformen.

DEL

Leserbrev

For oss har det vært viktig å påpeke at strukturelle og organisasjonsmessige endringer i våre demokratiske forvaltningsnivåer også må brukes til å styrke lokaldemokratiet og folkestyret. Denne muligheten har ikke regjeringen brukt, når de nå velger tvangsammenslåing å trumfe gjennom region Viken.

Vi ser med bekymring på den sentraliseringen en ny region bestående av Østfold, Akershus og Buskerud vil føre til. Sentralisering, og at makt og myndighet flyttes enda lenger unna folk flest.

Det blir færre mennesker som fatter beslutninger, det vil bli flere profesjonelle politikere og større sentraliserte fagmiljøer.

Det er ikke tvil om at Østfold har særegenheter som krever egne prioriteringer. Vi er veien til Europa og porten til Norge. Vi har også hovedveiene inn til hovedstaden som merkelig nok holdes utenfor den nye regionen – og vi har en rekke særegne levekårsutfordringer.

Det Østfold trenger, er et større økonomisk handlingsrom for å løse utfordringene våre – ikke å bli tvangssammenslått med Buskerud og Akershus.  Vi tror på fylket vårt, og hvert fjerde år legger vi stemmeseddelen i valgurnen for å velge de som vi mener er best til å representere oss, og ta vare på fellesskapets ressurser.

Høyre, Frp og KrF sine representanter fra Østfold valgte å sitte helt stille og se bort fra vedtakene i en rekke kommunestyret i Østfold, valgte å se bort fra vedtaket i fylkestinget – og stemme for etableringen av en region som vel ingen i Østfold vil ha.

De samme representantene satt akkurat like stille da Rygge lufthavn ble nedlagt. Nå ber de om vår tillit igjen, det blir interessant å høre dem bruke valgkampen på å forklare hvorfor region Viken er en god ide, og hvorfor de mener dette vil bidra til mer demokrati.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags