Gå til sidens hovedinnhold

Viken - et gubbevelde?

Artikkelen er over 4 år gammel

Elin Tvete, Sp, er redd for at færre kvinner vil engasjere seg når regionpolitikk i Viken erstatter fylkespolitikk i Østfold.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Senterpartiet vil sikre at Østfold fortsetter som eget fylke og avlive region Viken. Min største bekymring i regionreformen er folkestyrets legitimitet. Det vil bli en utfordring å få folkevalgte fra hele regionen representert i det nye regiontinget. Redusert antall folkevalgte og lengre avstander er ikke en styrke for demokratiet, men tvert imot en trussel!

Jeg er redd for at færre kvinner kommer til å engasjere seg, større avstander og store saksmengder vil tvinge frem møter med overnatting. Mange kvinner og menn med barnehage- og skolebarn vil vegre seg for å takke ja til et verv som krever betydelig mer fravær fra hjemmet enn dagens organisering.

Betingelsen for et levende folkestyre er tilhørighet og deltakelse. Dette tror jeg blir vanskeligere i en gigangregion som strekker seg fra de ytterste Hvaler-øyene til Turistforeningens hytter på Hallingskarvet.

Kommentarer til denne saken