Nå passer vel Raymons uttrykk «tett sø» om ting som skjer i byen

Hva ville Raymon sagt? Ulf Tolfsen mener det nyhetsbildet i Fredrikstad gir grunnlag for gode revytekster.

Hva ville Raymon sagt? Ulf Tolfsen mener det nyhetsbildet i Fredrikstad gir grunnlag for gode revytekster. Foto:

Av

Ulf Tolfsen bruker et gammelt Raymon-uttrykk for å karakterisere tre sentrale hendelser i Fredrikstad den siste tiden.

DEL

Leserbrev

Føljetongen om Fredrikstad Energi er skremmende lesning om maktmisbruk av sjefer, politikere og byråkrater. Amatører har «spilt poker» med offentlige penger. De har lekt investorer og bedriftsledere og tapt milliardbeløp som vi skattebetalere må erstatte i form av økede priser.

Heldigvis har vi oppegående personer som gidder å engasjere seg. En stor takk til jobben Roar Julsen og Kjell Bjørndal har gjort for å belyse fakta. Som ventet benekter konsernsjef Trond Andersen og styreleder Terje Moland fakta. Julsen og Bjørndal mener selskapet har råtnet på rot og at styret og toppledelsen bør byttes ut. Dette ville skjedd i alle profesjonelle selskaper.

Her har tydeligvis byråkrater og politikere på vanlig vis lekt med andres penger. En gjennomgripende tendens er at desto rødere politikerne er, desto lettere har de for å bruke andres penger. Et annet fenomen som inntreffer i saker med grove overtredelser er at skyldspørsmålene og ansvar vannes ut. En små bedriftsleder som sliter med å betale noen titalls tusen i mva risikerer derimot fengsel.

Saken er imidlertid ikke avklart, men jeg er redd dette ikke får direkte konsekvens for de ansvarlige. Hårreisende!

Den andre artikkelen i torsdagens FB som fortjener benevnelsen «tett sø 2» er Bane Nor sine planer om å ikke bygge parkeringsplasser ved en ny Grønli stasjon. Henning Aall mener kundene kan benytte kommunens parkeringshus langt unna. Han forutsetter selvfølgelig at alle mennesker i fremtiden vil være unge og spreke. Man snakker jo varmt om det grønne skiftet og at alle må gå over til nullutslippskjøretøy, så hva er da miljøproblemet med biler? Alle som følger litt med er imidlertid klar over at myten om nullutslippskjøretøy med batterier er en gigantisk bløff.

At man nå bygger titusenvis av nye boliger i distriktet uten å prioritere arbeidsplasser, må være «tett sø 3»! At man legger opp til at titusenvis av pendlere skal reise 200 km t/r Oslo hver dag med 1000 tonn tog med tusenvis av Kw må være direkte miljønegativt, eller skal vi si «tett sø»!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags