«Råde – bygda foran byene». Hva ligger i det?

– Å være foran vil i det minste bety at innbyggerne forventer gode resultater både her og der, sammenlignet med de som ligger bak.

– Å være foran vil i det minste bety at innbyggerne forventer gode resultater både her og der, sammenlignet med de som ligger bak. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Skal Råde være først i ett og alt? Vil politikerne klare å oppfylle det? spør Odd A. Strømness.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For ti år siden ga Råde bygdebokkomité ut bind tre i en serie på fire bøker. Den ble skrevet av historiker Knut Dørum og omhandlet tidsrommet 1830 til 1940. Som kjent kom formannskapsloven i 1837, noe som kom til å prege utviklingen også i Råde. Forfatteren sier at kommunens beliggenhet mellom tre byer var med og satte spor i Rådes fremtid. Derfor foreslo han tittelen midt mellom byene. Komiteen sluttet seg til forslaget. Derav kommer ”slagordet”: Råde – bygda mellom byene.

Nå hører vi at politikerne ønsker å forandre slagordet til bygda foran byene. Hva ligger i det? Betyr det at Råde skal være først i ett og alt? Foran må bety at andre ligger bak. Hvorfor endre et begrep som alle forstår, til noe som man kanskje vil måtte tolke? Å være foran vil i det minste bety at innbyggerne forventer gode resultater både her og der, sammenlignet med de som ligger bak.

Vil politikerne klare å oppfylle det? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags