Grått, trist og anonymt landemerke i Råde. Er ikke østfoldingene stolte av kommunen sin?

– Alle veifarende turister til og fra Norge kjører jo forbi her, fastslår Geir Mathiesen.

– Alle veifarende turister til og fra Norge kjører jo forbi her, fastslår Geir Mathiesen. Foto:

Av

– Hvor mange liter med maling skal det til for å si: «Velkommen, nå er du i Råde!» Han som spør har ofte tenkt «er ikke østfoldingene stolte av kommunen sin da?»

DEL

Leserbrev

Jeg skriver dette som en wannabe, eller muligens soon to be-østfolding, vel å merke, men min kjære venninne som selv er fra denne kommunen har sagt at jeg burde gjøre det! Dette er noe som vi har undret oss over i lengre tid, egentlig.

Når du kommer kjørende nordfra, eller sørfra på E6-en, så ser du det. Tårnet. Det står jo der I all sin prakt, grått og trist, som en regnværsdag. Men det er jo så veldig anonymt? Hvor står dette tårnet som synes så godt, jo det står jo ... I akkurat. Råde?

Så har vi tenkt at kunne det ikke vært en forholdsvis enkelt sak å male dette tårnet med noen store (mørkeblå) bokstaver for å markere? At det er i Råde du er akkurat nå? Kanskje kunne det vært sponset, men hvor mange liter med maling skal det til for å si: «Velkommen, nå er du i Råde!» Eller bare «Råde».

Så, min venninne, June (som er fra fra Råde) mente at dette burde jeg skrive noen ord om til lokalavisa, og gjøre oppmerksom på. Om ingen andre enn meg, eller hun har tenkt denne tanken før oss, fremstår jo det som litt rart. For meg da. Som er fra et helt annet sted, på are sia. Alle veifarende turister til og fra Norge kjører jo forbi her, og det er jo, om ikke annet, et landemerke.

Jeg vet at i sambandsstatene har de flere slike ... tårn?, og de liker å male store bokstaver på dem for å markere hvor de står. Er ikke østfoldingene stolte av kommunen sin da? Dette har jeg tenkt på mange ganger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags