Gå til sidens hovedinnhold

Sexkjøpsloven er viktig

Artikkelen er over 6 år gammel

Prostitusjon er avhengig av å komme i kontakt med kunder. Dermed kan hjelpetiltak også nå de prostituerte, skriver Line Henriette Hjemdal.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Menneskehandel er vår tids slaveri. KrF vil ta i bruk alle gode virkemidler som kan bekjempe dette, og sexkjøpsloven er i så måte svært viktig. Både politiet og hjelpetiltak påpeker at sexkjøpsloven er helt nødvendig i kampen mot menneskehandel.

Sexkjøpsloven har nå kommet opp i søkelyset igjen på grunn av Amnesty International sitt vedtak mot sexkjøpsloven. Vold og overgrep mot prostituerte er en stor utfordring. Det var det før loven kom, og det er dessverre fremdeles et problem.

Loven i seg selv er ikke problemet, men den sårbare situasjonen prostituerte befinner seg i. Her må alle gode krefter forenes for å stoppe den urett som de prostituerte utsettes for. Da loven kom var mange bekymret for at markedet ville gå under jorden.

Prostitusjon er avhengig av å komme i kontakt med kunder. Dermed kan hjelpetiltak også nå de prostituerte. Ifølge ROSA, som er et hjelpetiltak for ofre for menneskehandel, har prostitusjon ikke gått under jorden.

Europaparlamentet anbefalte i 2014 alle sine medlemsland å innføre forbud mot sexkjøp. Bakgrunnen for resolusjonen er at de mener at man vil redusere etterspørselen ved å straffe kundene, og ikke de prostituerte. De påpeker at prostitusjon krenker menneskeverdet og menneskerettighetene, enten de prostituerte er under tvang eller det er frivillig.

I stedet for å diskutere for eller mot sexkjøpsloven, må alle gode krefter forenes om tiltak for å bekjempe menneskehandel. Amnesty Norge har vært utydelig om hva de mener om loven, men jeg håper vi kan forenes i kampen mot menneskehandel.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.