Pride virker mot sin hensikt – mange vil ikke bli assosiert med utageringen

– Vanlige mennesker som går i gata blir for kjedelig, og dette viser jo ar mangfoldet er borte ettersom det kun handler om å vise frem snåle folk, hevder Lene Yvonne Steen.

– Vanlige mennesker som går i gata blir for kjedelig, og dette viser jo ar mangfoldet er borte ettersom det kun handler om å vise frem snåle folk, hevder Lene Yvonne Steen. Foto:

Av

Lene Yvonne Steen mener ekstreme utkledninger i Pride-paraden virker ekskluderende og gjør at det nesten er flaut å være homofil.

DEL

Leserbrev

Med et så enormt stort fokus på utkledning, farge og dans, så skaper Pride et galt bilde av homofile som gruppe.

■ Det ekskluderer homofile, som ikke klarer å identifisere seg med bildet som blir skapt av dem i Pride-paraden.

■ Det er mange som ikke ønsker å bli assosiert med denne utageringen.

■ Det hjelper ikke på homosaken at det løper mannfolk i tanga og transer rundt i hele byen og skal representere en så stor gruppe mennesker.

■ Før var det nødvendig å reagere på homohat med å dra det helt i den andre retningen og være ganske flamboyant. I dag er homohatet og stigmatiseringen så minimal at det vil være mot sin hensikt å fremstå slik de gjør på Pride, da det gjør at det nesten er flaut å være homo.

Pressen har skyld i at fokuset blir så stort rundt disse ekstremistene. Disse fargerike folkene er mye morsommere! Vanlige mennesker som går i gata blir for kjedelig, og dette viser jo ar mangfoldet er borte ettersom det kun handler om å vise frem snåle folk. Folk står og ser og latterliggjør dette sirkusopplegget. Ungdom syntes det er vanskelig å stå frem, for de klarer ikke å gjenkjenne seg i den kategorien de ser.

I Norge har homokampen kommet langt, og fokuset bør rettes mot homofiles rettigheter i andre land, der mange fortsatt lever under ulidelige forhold. Men det hjelper ikke de torturerte i tsjetsjenske fangeleirer at det springer halvnakne menn, dragqueens og utspjåka folk i parader her altså.

Det må være andre måter å kjempe denne kampen på, for sånn som det gjøres i dag, kjemper vi en kamp som allerede er vunnet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags