Nærhet forebygger kriminalitet

«Politi ute blant folk» er noe begge parter ønsker. Schou og Høyre mener dette best lar seg gjøre uten lensmannskontorene. Myhrvold og Senterpartiet mener lensmannskontorene er nødvendige for å skape nærhet mellom politi og publikum.

«Politi ute blant folk» er noe begge parter ønsker. Schou og Høyre mener dette best lar seg gjøre uten lensmannskontorene. Myhrvold og Senterpartiet mener lensmannskontorene er nødvendige for å skape nærhet mellom politi og publikum. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ole André Myhrvold, Østfold Sp, svarer på Ingjerd Schous innlegg med kritikk av «Senterpartiets kontorpoliti».

DEL

Leserbrev

Når stortingsrepresentant Ingjerd Schou fra Høyre forsøker å latterliggjøre Senterpartiets kritikk som «feilaktig romantisert fortid», viser det bare at vi har tråkket på noen ømme tær. Hun antyder blant annet at Senterpartiet har glemt Gjørv-kommisjonens rapport, men glemmer selv at den har blitt kritisert for manglende fokus på primær beredskap og forebygging.

Politiets Kriminalitetsforebyggende Forum har i en rekke uttalelser sagt at lokalt politi og kommunene er garantisten for langsiktig, systematisk og effektiv kriminalitetsforebygging.

Senterpartiet er derfor kritiske til den pågående sentraliseringen av politiet. Stortinget ba om at styringsgrupper med kommunale representanter skulle få gi en skriftlig anbefaling om tjenestestrukturen, men det har ikke skjedd i praksis. Kommunenes medvirkning er redusert til klagerett om selve prosessen og muligheten til å gi høringsinnspill.

Slik velger man å skape et nytt B-lag av «distriktskontorer», som kan angripes i neste sentraliseringsreform.

Det var også forventet at kontorene som ble igjen etter reformen skulle styrkes. I stedet blir oppgaver som forvaltningstjenester og sivil rettspleie plukket bort fra minimumskravet til kontorene, og slik velger man å skape et nytt B-lag av «distriktskontorer», som kan angripes i neste sentraliseringsreform.

«Vi skal ha et politi som skal være ute blant folk, fremfor å drive papirarbeid» sier Schou, samtidig som hennes regjering øker antall ansatte i Politidirektoratet på Majorstua fra 185 til 285. Og med 123 færre kontorer skal politiet «bruke mindre tid på å kjøre mellom åstedet og kontoret».

Synes du dette virker logisk? Hvis ikke, kan du jo til høsten vurdere å stemme Senterpartiet – partiet, som i motsetning til de blå, ikke kaster blår i øynene på folk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags