Gå til sidens hovedinnhold

Fra skolegården: Sylvi hadde vært frekk igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

Du vil kjenne igjen elevene i skolegården Dag Magnus Nielsen forteller om. Beretningen er høyaktuell.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det var lenge siden det hadde ringt inn, men allikevel sto hele sjetteklasse igjen i skolegården. Nok en gang var det krangling og hurlumhei på trinnet, og dét var mye mer spennende enn den kjedelige samfunnsfagtimen som begynte for fem minutter siden! Sylvi hadde vært frekk i munnen igjen. Hun hadde ertet Jonas for at han ikke var tøff nok til å passe på brødrene sine. Sylvi var ofte ganske rampete, men denne gangen hadde hun fått Jonas til å begynne å gråte. Nå var det nok!

Alle vennene til Jonas var skikkelig sinte og kjeftet på Sylvi. Det vil si, alle unntatt Trond. Han var fortsatt sur på Jonas. Etter gymtimen i forrige uke hadde nemlig Trond blitt tatt på fersk gjerning mens han kikket gjennom nøkkelhullet til jentegarderoben. Etter å ha fått skikkelig refs av rektor ville ikke Jonas gå sammen med ham hjem, enda de hadde vært venner siden barnehagen. Litt av en bestevenn!

sitkmn 

Abid, som ofte spilte fotball med Jonas i friminuttene, var også der. Selv om de ikke spilte på samme lag synes han Jonas var kul, og var glad for at han som var så populær ville være vennen hans. De hadde til og med en streak gående på Snapchat! Abid sa til Sylvi at det ikke var rart at hun hadde så få venner når hun var så slem, og at han aldri ville vært bestevenn med en som oppførte seg så dust mot andre. Noe som egentlig var litt rart siden han fortsatt var bestis med Trine, som hadde hadde lekt doktor med en gutt fra andreklasse da skolen hadde natursti i fjor.

Audun og Bjørnar, som alltid skulle være så annerledes og spesielle, var ikke det nå. De hev seg på og sa at Sylvi burde bytte skole så de endelig ble kvitt henne. Bjørnar tilbød henne til og med sin kjæreste eiendel - en signert Spartak Moskva-drakt, bare hun ville forsvinne.

Sylvi hadde valgt en skikkelig dårlig dag å være rampete på. Ikke nok med at alle kjeftet på henne, men venninnene hennes var ikke der når hun virkelig trengte hjelp. Erna var på elevrådsmøte og Siv hadde plutselig måttet gå gå på toalettet. Det eneste hun kunne håpe på var at Knut Arild, som var klassens roligste og mest forsiktige gutt, kunne be de andre la henne være i fred. «Knutte», som alltid hadde en bibel i ranselen, kunne vel be klassen vise tilgivelse? Sånn som hans store idol, JC, gjorde for over to tusen år siden.

Stakkars meg, tenkte Sylvi... 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.