Er LO byens største parti?

Ta pause: Ordfører Jon-Ivar Nygård og partifelle Atle Ottosen har fortjent en hvil, mener Bjørnar Laabak. Foto: Trond Thorvaldsen

Ta pause: Ordfører Jon-Ivar Nygård og partifelle Atle Ottosen har fortjent en hvil, mener Bjørnar Laabak. Foto: Trond Thorvaldsen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevI 2011 inngikk Fredrikstad LO og Fredrikstad Ap en avtale. Avtalen ser forbløffende ut som et valgprogram, og de som følger med vet at LO både sa nei til parlamentarisme og de sier nei til redusert eiendomsskatt. Jeg har flere ganger undret meg den siste fireårs perioden på hvor stille det er fra fagpersoner og tillitsvalgte. Er det fordi innbyggerne er tilfredse eller er det en bakenforliggende uskrevet årsak i tillegg til LO-Ap-kontrakten om at organisasjonene skal holde fred?

Ap gikk til valg på at eiendomsskatten skulle reduseres til 2007-nivå etter tre år. Det har de ikke holdt. De har eiendomsskatt på femti millioner mer enn det de lovet.

Svært mye av det Ap uttrykker er i tråd med manifestet med LO. Det listes opp hva Ap ikke får lov til og det er bemerkelsesverdig hvordan en kan se at det er LO som sitter bak rattet. LO er, slik jeg oppfatter, det største partiet uten å sitte i bystyret.

Min konklusjon er at Ap ikke har mulighet til å redusere eiendomsskatten siden de har en avtale med LO om at inntektene skal økes.

Folk får selvsagt vurdere selv. Jeg mener politiske partier skal samarbeide, men ikke inngå kontrakter med organisasjoner. Men det er kanskje slik at LO forlanger en form for betaling når de hvert valg legger millionene i Ap-kassa. Da gir Ap støtte tilbake både 1. Mai og i andre sammenhenger.

Kontrakten mellom Ap og LO ligger på nettet. Her er det selvsagt mye alle partiene er enige om, men ideologien og makten er nok unik i LO/Ap-systemet.

Jeg mener det er viktig at disse nettverkene får en pause. Det er innbyggerne vi skal tjene. LO skal sikre vilkårene for ansatte, men de beveger seg langt ut over dette oppdraget. Stem borgerlig i september. Gi både Gundersen, Nygård og Ottesen en velfortjent pause.

Hva mener du? Delta i avstemningen nederst på denne siden!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags