Fredrikstad i front innen praktisk folkehelsearbeid

Traraprosjektet er en viktig del av folkehelsesatsingen i Fredrikstad.  – God folkehelse betyr helse og trivsel, men også økt bidrag i yrkesliv og lavere velferdsutgifter, skriver Siri Martinsen. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Traraprosjektet er en viktig del av folkehelsesatsingen i Fredrikstad. – God folkehelse betyr helse og trivsel, men også økt bidrag i yrkesliv og lavere velferdsutgifter, skriver Siri Martinsen. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Folkehelsearbeidet i Fredrikstad blir lagt merke til! Fredrikstad kommune fortsetter å være ledende på strategisk og praktisk folkehelsearbeid, skriver leder Siri Martinsen i Fredrikstad Ap.

DEL

Leserbrev

Arbeiderpartiet sin idé om hvilket samfunn vi ønsker har ikke forandret seg, den handler om fellesskap. Den handler om å styrke den viktigste ressursen i Fredrikstad, menneskene. Fellesskapet er viktig for oss alle, og vi ser med bekymring på at ulikheten øker. Det er noen som trenger oss som fellesskap mer enn andre.

Det er hva jeg synes er vondt og sårt med å være politiker, når vi ser mennesker bak statistikkene, i møte med folk og deres historier. Samtidig er det derfor jeg velger å gjøre en innsats for demokratiet, det handler om å kunne gjøre en forskjell for mennesker.

Vi velger å prioritere våre budsjetter og handlingsplaner i retning av fellesskapet til det beste for vårt samfunn. Det har vi også gjort denne gangen.

Barn som vokser opp i familier med lav inntekt og liten utdanning, lykkes sjeldnere på skolen. Da er det først og fremst vårt felles tap, vi mister deres klokskap, kreativitet og arbeidsevne.

Fredrikstad Arbeiderparti jobber nå med nytt program for perioden 2019-23. Vi ønsker en åpen og inkluderende prosess.

En bærekraftig samfunnsutvikling og samfunnsøkonomisk utvikling, krever at vi er der for innbyggerne. God folkehelse betyr helse og trivsel på individnivå, men også økt verdiskaping, økt bidrag i yrkesliv og sivilsamfunn og lavere velferdsutgifter.

KS ser til Fredrikstad når folkehelsearbeidet i Norge skal presenteres eller videreutvikles. Innen strategisk folkehelsearbeid ligger vi i front. Folkehelsearbeidet i Fredrikstad er godt forankret, koordinert og det skjer mye i praksis. Det er ikke bare planer, det er handlekraft. Dette blir lagt merke til! Fredrikstad kommune fortsetter å være ledende på strategisk og praktisk folkehelsearbeid.

Det er et godt utgangspunkt for oss alle. Vi fornyer politikken, leter etter løsninger som bærer i fremtidens utfordringer. I tiden vi går inn i nå, må vi snu på hver krone.

Vi må spørre oss selv – kan vi få mer ut av disse pengene? Kan vi gjøre dette billigere? Kan vi prioritere bedre? Vi blir flere eldre som lever lengre. Det er fantastisk – men det gir oss også noen utfordringer.

Psykisk helse blant unge, spesielt jenter, dropout fra videregående skole og da spesielt gutter, er bekymrende. Det er vår felles utfordring.

Fredrikstad kommune er en organisasjon med over 6000 ansatte, en kommune i vekst med over 80.000 innbyggere og en by i stor utvikling. Omstilling, globalisering, økte forskjeller vil kreve mye av oss i fremtiden.

Vi skal ikke si oss fornøyde, vi skal alltid utvikle oss, være fremoverlente, modige, innovative, gode, trygge og fremme viktigheten av vår del av verden med demokrati. Det vi trenger fremover, er å gjøre avstandene mindre, forskjellene små og mulighetene større.

Kvalitet koster. Det er regjeringen som bestemmer kommuneøkonomien, Arbeiderpartiet fremmet forslag om fire milliarder mer til kommunene, det ville utgjort en forskjell for mange. Vi skal ta vårt ansvar, men jeg savner flere som spiller på lag og ser verdien av et fellesskap og fellesskapets muligheter.

Fredrikstad Arbeiderparti jobber nå med nytt program for perioden 2019–23. Vi ønsker en åpen og inkluderende prosess. Fredrikstad Arbeiderparti ønsker innspill fra deg! Dittforslag.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags