Ungt samarbeid, engasjement og hjertevarme

Fredrikstad AUF

Fredrikstad AUF Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Seks politiske ungdomsorganisasjoner arrangerte felles fakkeltog i solidaritet med flyktninger. Det er godt å jobbe sammen, skriver Malin Krå Simonsen i AUF.

DEL

Leserbrev 

Det er ikke mange måneder siden vi, de ulike ungdomspartiene, satt i skoledebatt på flere av Fredrikstads videregående skoler. Kjappe, harde og raske replikker og innlegg om kontroversielle temaer som opptar oss unge og samfunnet vi lever i, gjerne formidlet med høy temperatur og med stor uenighet i panelet.
 

Etter omtrent halvannen time med høylytt diskusjon avsluttes ofte debatten. Det kjennes ganske deilig å kunne bryte

Jeg er stolt av samarbeidet og engasjementet knyttet til det felles arbeidet med å vise slik solidaritet.

ut av den dypt fokuserte bobla. Heldigvis like god kompis med de fleste ungdomspolitikerne etterpå, og vi sørger for å ta en felles selfie for å fullbyrde det hele. Det føles litt rart, men veldig bra. Vi er en gjeng ungdom som er totalt uenige i mange saker, men som har spesielt én sak vi er enige om – at ungt engasjement er viktig! Vi viser tommel opp på bildet.


I Fredrikstad er det skapt et godt miljø for å drive ungdomspolitikk, og ulike ungdomsorganisasjoner er veletablert i byen. Flere ungdomspolitikere fra forskjellige partier ble i høst valgt inn i bystyret, råd og utvalg i kommunen. Dette er viktig for lokalsamfunnet, og for å få fremtidig ungdom til å forstå at det nytter å engasjere seg.

Samarbeidet på tvers av de politiske ungdomspartiene har vært viktig dette året, og vi har sett nytten av å stå samlet om felles saker. Den 16. desember valgte seks ungdomspartier bestående av Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Grønn Ungdom, Unge Venstre, KrFU og oss i AUF å arrangere et fakkeltog i solidaritet med flyktningene. Over 100 mennesker møtte opp, og viste sin støtte.

Uansett hvor uenig
vi ungdomspolitikere er, har vært og kommer til å være, er det godt å kunne jobbe sammen om en sak som opptar oss og som berører oss alle. Vi ville vise solidaritet med mennesker som både flykter og har flyktet fra krig. Målet var å vise solidaritet i form av en fakkeltogmarkering, men samtidig sette fokus på hvordan vi kan være gode medmennesker i hverdagen, når faklene er slukket.

Jeg er stolt av samarbeidet og engasjementet knyttet til det felles arbeidet med å vise slik solidaritet. Samarbeidet er et godt eksempel på at når det gjelder krevende situasjoner er det viktig å ha evnen til å kunne stå samlet, lytte og være en pådriver for gode løsninger på tvers av politiske standpunkt. Sammen er vi sterke.

La oss fortsette å vise at vi bryr oss. La oss vise at vi har et hjerte for våre medmennesker, og at vi som unge i et lokalsamfunn kan bygge viktige broer igjennom politisk og frivillig arbeid i solidaritet med alle mennesker som skulle trenge et medmenneske. Spesielt nå i julen.

Takk for hjertevarmen og for engasjementet.
God jul!  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags