Piggsko på parkett. Du faller ikke, men…

– Utallige tester har bevist at piggdekk på asfalt, enten den er tørr, våt eller snødekket, gir dårligere veigrep enn piggfrie dekk, heter det i Sverre Larsens innlegg.

– Utallige tester har bevist at piggdekk på asfalt, enten den er tørr, våt eller snødekket, gir dårligere veigrep enn piggfrie dekk, heter det i Sverre Larsens innlegg. Foto:

Av

Sverre Larsen: – Til alle snille, gode og velmenende piggiser vil jeg be; omvend eder, kast piggene og la oss sammen kjøre mykt inn i fremtiden.

DEL

Leserbrev

Så er pigg-sekten (av ikke-troende gjerne kalt The Pigs eller Piggiotene) i gang igjen. Denne sterkt troende sekten kjører med piggdekk som knatrer og graver farlige vannplaningsgrøfter i bar asfalt 6 – 7 måneder i året, for de tror det øker trafikksikkerheten. Nå er de i gang igjen, og skal grave opp asfalt for noen hundre millioner kroner og forpeste luften med svevestøv frem til våren 2020.

Sterkt tro kan være positivt, men historien har vist oss at om troen blir så sterk at den fornekter åpenbare realiteter, kan det føre galt av sted. Utallige tester har bevist at piggdekk på asfalt, enten den er tørr, våt eller snødekket, gir dårligere veigrep enn piggfrie dekk. Her hjelper ikke troen deg.

På ren, blank og hard is hjelper det litt med pigger, men hvor ofte opplever vi det, nå som veiene saltes mer eller mindre kontinuerlig gjennom hele vinteren?

Å kjøre med piggdekk i Østfold blir som å gå med piggsko på parketten hjemme i stua. Sannsynligheten for at du sklir og faller på vått gulv reduseres, men fy flate som parketten blir seende ut!

Til alle snille, gode og velmenende piggiser vil jeg be; omvend eder, kast piggene og la oss sammen kjøre mykt inn i fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags