Begrav piggene en gang for alle, og dere skal være tilgitt!

– Piggdekk på bar asfalt gir vesentlig dårligere bremseeffekt, store kostnader for asfaltering av livsfarlige vannplaningsgroper og svevestøv i lungene.

– Piggdekk på bar asfalt gir vesentlig dårligere bremseeffekt, store kostnader for asfaltering av livsfarlige vannplaningsgroper og svevestøv i lungene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Les Sverre Egil Larsens oppfordring til innbarkede tilhengere av piggdekk: – Vi er jo som kjent alle salige i vår tro, så også piggianerne, men historien har vist oss at tro kan føre galt av sted om man ikke aksepterer naturens fysiske lover.

DEL

Leserbrev

Har du hørt om piggianerne? De som klorer opp asfalt for millioner, graver livsfarlige vannplaningsgrøfter i veibanen og produserer tonnevis med svevestøv halve året?

Jeg tror ikke piggianerne egentlig er noen sekt, som for eksempel dyrker diverse guder eller tror at jorda er flat, men de må i hvert fall tro at piggdekk gir økt trafikksikkerhet. Er det egentlig sant?

Vi er jo som kjent alle salige i vår tro, så også piggianerne, men historien har vist oss at tro kan føre galt av sted om man ikke aksepterer naturens fysiske lover.

Dekkpigger stikker et par mm ut og gir et visst feste i is med hard og jevn overflate, men har ingen effekt på snø- og slapseføre. Piggdekk kan altså kun gi et lite bidrag til friksjon på et blankt islag, men hvor mange timer i året opplever vi det? Etter værmelding om fare for underkjølt regn blir veiene nå vanligvis saltet på forhånd, så faktum er at vi i over 99,9 prosent av tiden kjører på bar asfalt.

Etter min salige tro, basert på nevnte faktum, gir piggdekk totalt sett ingen økt sikkerhet, men det stikk motsatte. Piggdekk på bar asfalt gir vesentlig dårligere bremseeffekt, store kostnader for asfaltering av livsfarlige vannplaningsgroper og svevestøv i lungene.

Det er på høy tid at piggianerne innser at deres tro er vranglære og begraver piggene en gang for alle. De som er så sterke i troen at de til og med kjører med piggdekk nå i april står i fare for å bli kalt piggioter.

Kjære venner, omvend dere og dere skal være tilgitt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags