Gå til sidens hovedinnhold

Smålig å kreve p-avgift av bridge-pensjonister

Artikkelen er over 2 år gammel

Pensjonister som møtes til hjernetrim og sosialt samvær får ikke lenger gratis parkering. – Har virkelig kommunen så dårlig råd? For oss virker det smålig, skriver Turid Nordby.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hver torsdag fra klokken 10.30 til rundt 14.30 møtes rundt 30 pensjonister på St. Croix kulturhus for å spille bridge. Den eldste av oss har passert 90, av og til slenger en ungdom rundt 50 innom, mens majoriteten har en alder på rundt 70+. Felles for alle er at vi er pensjonister som er glade i å spille bridge, vi ser på bridge som en viktig aktivitet for å trimme hjernecellene, og torsdagsbridgen utgjør også for flere av oss et sosialt aspekt. Uten tvil: Torsdagsbridgen er et viktig pensjonisttilbud.

Flere av pensjonistene er avhengig av transport til og fra. Fredrikstad kommune har inntil nå lagt forholdene til rette ved å tilby gratis parkering på St. Croix-området. Denne uken fikk vi beskjed om at gratisparkeringen dessverre opphører. Nå skal det bli gratis parkering i to timer.

Pensjonistbridgen følger skoleåret, dvs. 38 uker. Det er gjennomsnittlig ti personer som kjører. Parkeringsavgiften i gul sone 28 kroner pr. time. Med 2,5 timer parkering blir det 70 kroner for hver bil i parkeringsavgift hver torsdag.

Totalt vil Fredrikstad kommune få en årlig inntekt på 26600 kroner. Skjønt inntekt. En lønnet parkeringsvakt hører vel også med i dette bildet?

Vi leser i avisene om dårlig økonomisk styring i Fredrikstad kommune, og at det nå må spares. Alle stener skal snues, forstås. Mitt spørsmål til dem som har bestemt dette: Har virkelig Fredrikstad kommune så dårlig råd at tiltaket må iverksettes? I så fall. For oss virker dette smålig.

Kommentarer til denne saken