Dobbel  urettferdighet i trygdeoppgjøret

Odd A. Strømnes har engasjert seg i trygdeoppgjøret mange ganger.

Odd A. Strømnes har engasjert seg i trygdeoppgjøret mange ganger.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Odd A. Strømnes mener trygdeoppgøret er urettferdig for norske pensjonister og på grunn av kritikken som rettes mot Regjeringen.

DEL

Leserbrev 

Så er trygdeoppgjøret i havn for denne gang. Urettferdigheten mot de fleste pensjonister fortsetter med fratrekk av 0.75 prosent av det tillegget alle lønnsmottagere får. Intet nytt under solen. Det er grunn til å minne om at resultatet skyldes  et flertallsvedtak i Stortinget i 2011 vedrørende den store pensjonsreformen. Frp var eneste parti som stemte i mot. Resultatet kom følgelig ikke som noe sjokk på meg. Men urettferdigheten er der fortsatt, sett med mine øyne.

Nå ser jeg resultatet slås opp med relativt store skrifttyper, som om dette er noe ganske enestående. Det passer bra å angripe den sittende regjering for dette også. Jeg har imidlertid vært med på disse trygdedrøftingene da det var en annen farge på regjeringen. Jeg forsøkte da å ta opp denne urettferdigheten uten resultat. Det ble svart at dette var et politisk vedtak, og følgelig kunne man ikke ta slike spørsmål under disse drøftingene.

Urettferdighet nummer to blir derfor at man nå skyter på den sittende regjering! Men de følger bare stortingsvedtaket slik den forrige regjeringen gjorde. Norsk Pensjonistforbund nektet å skrive under protokollen i fjor og det samme i år. Litt politikk er ikke å forakte. Jeg ser imidlertid ingen forskjell på tilbudene fra den sittende regjering og den jeg opplevde fra de rødgrønne i sin tid.. Men det er jo et stortingsvalg om ikke altfor lenge, så…..

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags