Mange pensjonister klager for mye

«På klodens solside»: – Det er en ekstremt dårlig idé å innføre kunstig gode ordninger noen år, for så å måtte reversere totalt senere. Det er bare å vende blikket mot visse land sør i Europa, fastslår Erik Andreassen.

«På klodens solside»: – Det er en ekstremt dårlig idé å innføre kunstig gode ordninger noen år, for så å måtte reversere totalt senere. Det er bare å vende blikket mot visse land sør i Europa, fastslår Erik Andreassen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Erik Andreassen – At jeg og andre pensjonister får litt mindre «lønnsøkning» enn folk som arbeider, mener jeg faktisk ikke er så galt. Hvis vi tenker langsiktig…..

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Leder i Seniorsaken Østfold, Finn Åsmund Johnsbråten, er misfornøyd i FB mandag. Han mener at pensjonistene får dårligere økonomisk utvikling enn andre i Norge.

Det har han rett i. Spørsmålet er om dette er riktig eller galt. Alle vil ha mer, sies det. Også vi som er pensjonister, selv om vi strengt tatt har lite å klage over.

Trygder, pensjoner og andre goder kan aldri overstige det en person ville hatt om hun/han var i arbeid.

I mine øyne må det være slik i et samfunn at det skal lønne seg å arbeide. Trygder, pensjoner og andre goder kan aldri overstige det en person ville hatt om hun/han var i arbeid. En ordning der en person fikk mer penger ved å la være å arbeide, vil garantert ikke være bærekraftig på sikt.

Og bærekraft på sikt er et nøkkelbegrep. Det er en ekstremt dårlig idé å innføre kunstig gode ordninger noen år, for så å måtte reversere totalt senere. Det er bare å vende blikket mot visse land sør i Europa.

Generelt synes jeg mange pensjonister i Norge klager for mye. Vi lever på klodens solside, og burde sette mer pris på det. Og at jeg og andre pensjonister får litt mindre «lønnsøkning» enn folk som arbeider, mener jeg faktisk ikke er så galt. Hvis vi tenker langsiktig…..

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken