Takk for gratulasjonen som oser av misunnelse

– Fredrikstadbrua er et mektig skue og fungerer som en viktig port inn til Norges mest «attraktive» by, var innledningen til Jarl M. Andersens artikkel.

– Fredrikstadbrua er et mektig skue og fungerer som en viktig port inn til Norges mest «attraktive» by, var innledningen til Jarl M. Andersens artikkel. Foto:

Av

Bypatriot Tor Carlsen tar opp hansken fra Jarl M. Andersen som i Sarpsborg Arbeiderblad ironiserte over det fine Fredrikstad har å by på.

DEL

Kronikk                   

Vi henviser til «Jarlen av Sarpsborg» som sendte vår flotte by en hilsen «Porten til den attraktive byen ved elvemunningen»

den 3. juni, i forbindelse med vårt ekte 450-årsjubileum, med bilde av «porten», Glommas stolthet, den vakre, fredede og flotte bybrua vår.

Vi takker for den, har registrert misunnelsen, og har en takkehilsen tilbake til husklynga litt øst for Pæddekummen.

Hyggelig at «Jarlen» er begeistret for Gamlebyen vår, en «bydel» vi er veldig stolt av, og som ligger ved vår vakre elv, som beklageligvis til tider har blitt, som Jarlen sier, noe forurenset, fra nettopp byen lenger oppe i Ælva, som dessverre ikke hadde helt kontroll på sine kloakkutslipp i Pæddekummen.

Pæddekummen, kjent for kloakken som renner ut her.

Pæddekummen, kjent for kloakken som renner ut her. Foto:

Gamlebyen vår, er vår største turistattraksjon, og som sagt hele byens stolthet. Men, hvis vi googler «turistattraksjoner» i Sarpsborg, så kommer blant annet «Borgarsyssel museum» opp. Og der har de nå bygget et eller annet slags tårn eller landemerke som vel egentlig ikke passet så godt inn på museet, men er muligens rett og slett bygget for at Sarpsborgs borgere skal kunne se nedover til nettopp den flotte byen ved Glommas munning.               

Tårnet på Borgarsyssel gir utsikt til den vakre byen ved Glommas munning.

Tårnet på Borgarsyssel gir utsikt til den vakre byen ved Glommas munning. Foto:

Etter «Jarlen»s skjønn, er det viktig for identiteten til en by, å ha et eget bryggeri, noe vi er helt enig i, og nevner raskt at byen vår har to bryggerier, som er meget populære og leverer varer til mange butikker rundt i landet.

Han mener også at det er påkrevet å ha kunstisflater, noe byen vår tar konsekvensen av, og snart bygger Arena FREDRIKSTAD som blir en storstue som, for å sitere «Jarlen», «gjør det mulig for den oppvoksende slekt å leke med kølle og puck».

At ikke det blir 2. juledag i den byen, uten en bandykamp(?), er påfallende. Vi er ikke akkurat store på bandy her nede i byen, men i år arrangerte vi den 36. utgaven av Fredrikstad Cup som nå er ferdigspilt og over 700 – sju hundre – håndballag og 10. 000 – ti tusen – deltagere sitter forhåpentligvis igjen med mange gode minner fra håndballfesten. Her i byen blir det ikke pinse uten!

Sarpsborg har jo fått et fotballag i Eliteserien igjen, et lag som var en sammenslåing av flere til dels puslete smålag, men har klart å etablere seg i toppsjiktet –#8211; og det berømmer vi dem for.

Men en skikkelig fotballarena har de ikke greid å få, noe Fredrikstad har, og som er kåret til Norges flotteste stadion.

Vi er jo heldige som slipper å få ødelagt byen med en gedigen firefelts betongautostrada som krysser over byen, slik som Byen ved fossen har, og som «Jarlen» var så stolt av. Den forskjønner ikke akkurat den ellers så omtalte Pæddekummen, som en god del sarpinger visstnok, av en eller annen grunn, er stolte av.

Sandesundbrua, en betongautostrada som vi heldigvis slipper i Fredrikstad.

Sandesundbrua, en betongautostrada som vi heldigvis slipper i Fredrikstad. Foto:

Kan det bli en bryggepromenade i den omtalte Pæddekummen, noe à la Østfolds fineste, som ligger i Fredrikstad?

Aldri!

Det var godt å få sykehuset bort fra et av Østfolds mest trafikkerte områder, og at det nå kun er et kvarter unna.

Vi takker igjen for at «Jarlen» av Sarpsborg, på vegne av hele husklynga, sendte sine gratulasjoner til oss som det oser misunnelse av, noe vi har stor forståelse for og bare minner om Fredrikstad bys verdige gratulasjon til 1000-års(?)jubileet som byen påberopte seg i fjor.

Velkommen til Norges mest attraktive by i sommer!

På vegne av uendelig mange reale bypatrioter som er ille stolt av byen sin, Fredrikstad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags