Attraktiv parkeringspolitikk, prisreduksjon er ikke aktuelt

Frode Samuelsen, virksomhetslederen som har satt parkeringspolitikken i Fredrikstad ut i livet. Brevforfatter Victor Kristiansen mener den er tilpasset dagens virkelighet i Norges mest attraktive by.

Frode Samuelsen, virksomhetslederen som har satt parkeringspolitikken i Fredrikstad ut i livet. Brevforfatter Victor Kristiansen mener den er tilpasset dagens virkelighet i Norges mest attraktive by. Foto:

Av

Victor Kristiansen, Ap, kaller Fredrikstads parkeringspolitikk attraktiv, og avviser Høyre og Frps ønske om om «en mer kunde- og næringsvennlig parkeringspolitikk med reduserte priser».

DEL

Leserbrev 

I Høyre og Frps forslag til handlingsplan 2018-2021 foreslås det: «Partiene vil aktivt jobbe for en mer kunde- og næringsvennlig parkeringspolitikk med reduserte priser».

Da synes jeg det er på sin plass å fortelle litt om hva Arbeiderpartiet og flertallspartiene har fått til de siste årene gjennom å lytte til Næringsforeningen og de som driver i byen.

Ny parkeringsforvaltning ble innført i oktober 2015 og senest justert nå i mai.

• Det er innført gratis parkering i p-husene i helgene og etter klokken 14 på hverdager.

Høyre og Frp stemte mot gratisparkering i p-husene på hverdager senest i oktober 2016

• Vi har bevisst øket prisene i rød sone for å hindre letekjøring, øke tilgjengeligheten og stimulere til bruk av p-husene. Bra for miljøet og bra for humøret.

Høyre og Frp ønsket like priser overalt, senest i oktober 2016.

• Det er innført en rekke ti-minutters gratis plasser i indre sentrumskjerne for at man skal kunne ta unna svært kort ærend, som å hente en pizza.

• Belegget i Apenesfjellet har aldri vært større.

Høyre og Frp ønsket ikke å bygge parkeringshus i Apenesfjellet (2004) og ferden mot et bilfritt og oppgradert Stortorv var lang og kronglete.

Samlet er den parkeringspolitikken vi nå har på plass meget god og blir tatt godt imot. Det er ikke aktuell politikk for oss å redusere prisene ytterligere nå. Vi øker rammen til Teknisk for å kompensere for inntektsbortfallet den nye ordningen har gitt.

Jeg vil nesten driste meg å gå så langt som å si at det Høyre og Frp står for i parkeringspolitikken over tid er gamle og dårlige løsninger tilpasset en annen tid enn dagens virkelighet i Norges mest attraktive by.

Victor Kristiansen

Bystyrerepresentant Ap

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags