Gå til sidens hovedinnhold

Ta av stripene, parkeringssjef

Artikkelen er over 5 år gammel

Roy W. Adamsen skriver med snert og humor om parkeringen i Fredrikstad.

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Parkering i Fredrikstad er ikke verre enn andre steder. Derimot virker det betenkelig å beklage at det tapes millioner i parkeringsinntekter på grunn av at sykehuset flyttes. Er ikke da et parkeringsproblem løst?

Så vidt jeg vet, er det ikke tillatt å drive butikk på kommunale tjenester, men kun dekke driftsutgifter, med slike pålegg for innbygerne i kommunen – på lik linje med vann, kloakk og avfall. Der kommunen er aksjeinnehaver stiller det seg noe anderledes.

Så litt om uniformering!

Det er helt greit at parkeringsvaktene har litt uniformpreg på sitt arbeidstøy. Gult og oransje er fint. Da kan vi se dem på lang avstand. En logo med kommunevåpen og litt skrift på brystet er ok. Men når formannen til parkeringsvaktene stiller med fire brede striper på epålettene på skjorten, blir det litt drøyt. Det tilsvarer kommandørkaptein i marinen og skipssjef i sivil sjøfart.

Det var kun en som kunne gjøre slike ting i byen, og han står på sokkel. Nei parkeringssjef, ta av deg disse stripene. Det holder med kommunevåpen. Du er for sent ute. Det er ikke plass til flere Anders Politi på en stund ennå. Har du behov for å pynte litt på uniformsskjorta, kan du jo ta på deg marsjmerket, svømmeknappen eller 17. mai-blomsten. Mulighetene her er mange.

Til sist: Det er jo så mange som er sinte på biler for tiden. Det mases om å bruke tråsykkel hele tiden. Når kommer det samme maset om tråbil.

Les også

Kronikk: Parkeringspolitikk mot folkeviljen

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.