Parkeringssjefen svarer om bot på Foten: Skiltene «virker» 24 timer i døgnet

Hytteeier Hanne Margrethe Rosenløv sendte inn dette bildet av hvordan det så ut på parkeringsplassen i Foten den dagen hun fikk bot.

Hytteeier Hanne Margrethe Rosenløv sendte inn dette bildet av hvordan det så ut på parkeringsplassen i Foten den dagen hun fikk bot.

Artikkelen er over 1 år gammel

Parkeringssjef Frode Samuelsen svarer Hanne Margrethe Rosenløv som mente det var urimelig å få parkeringsbot på Foten en dag det var bare tre biler på hele plassen.

DEL

Leserbrev Tilsvar til dette innlegget fra Hanne Margrethe Rosenløv.

Den nyasfalterte parkeringsplassen ved Foten badeplass er omregulert fra avgiftsparkering til gratis parkering inntil 12 timer med dokumentasjonsplikt fra om med sommersesongen 2018. Nytt kafébygg har det også blitt, og Foten har opplevd eventyrlig besøk i sommer.

Om sommeren, og spesielt denne sommeren, var parkeringsplassen enkelte dager svært mye brukt, det var rett og slett fullt belegg, og vel så det.

Jeg ser poenget ditt, om det er nødvendig at parkeringsplassen en helt vanlig septemberdag, nødvendigvis må ha samme skiltregulering som en julidag med 30 varmegrader. I nabolandet Sverige benyttes veldig ofte sesongmessige skiltreguleringer på parkering.

Dersom vi ikke har oppsyn med parkeringsplassen på det jevne, kan det medføre uønsket aktivitet i området i og med at den ligger litt langt unna bebyggelse.

Skiltreguleringsmyndigheten på kommunalt veinett forvaltes av Fredrikstad kommune, og vi skal også vurdere dine innspill til den gjeldende skiltreguleringen på parkeringsplassen ved Foten badeplass.

Når det gjelder ileggelser (parkeringsbot), så er det slik at Parkering og transport håndhever den til enhver gjeldende skiltregulering, det er vår jobb og vår oppgave. Jeg kan forstå at du synes det er urimelig å få en ileggelse en helt vanlig ukedag nå i september, når det attpåtil bare er tre kjøretøyer parkert på parkeringsplassen. Men nå har det seg slik at skiltene «virker» 24 timer i døgnet, og er det skiltet, er det vår jobb og følge opp skiltreguleringen. Dersom vi ikke har oppsyn med parkeringsplassen på det jevne, kan det medføre uønsket aktivitet i området i og med at den ligger litt langt unna bebyggelse.

Du står fritt til å klage på ileggelsen. Det gjør du enklest ved å gå inn på kommunens hjemmesider www.fredrikstad.kommune.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags