Hytteeier på Foten: Hvorfor bot når hele p-plassen er ledig?

Tre biler sto på den store parkeringsplassen da Hanne Margrethe Rosenløv fikk bot. – Parkeringsvaktene får seg selvfølgelig en fin tur uten at turen står i forhold til inntektene de eventuelt skaffer kommunen, skriver hun.

Tre biler sto på den store parkeringsplassen da Hanne Margrethe Rosenløv fikk bot. – Parkeringsvaktene får seg selvfølgelig en fin tur uten at turen står i forhold til inntektene de eventuelt skaffer kommunen, skriver hun. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hytteeier Hanne Margrethe Rosenløv i åpent brev: – Har Fredrikstad kommune i det hele tatt overveid å åpne for fri parkering på Foten-plassen utenom skolenes sommerferie?

DEL

Leserbrev

De nye parkeringsbestemmelsene på Foten har skapt stor usikkerhet og mye frustrasjon for oss som har hytter i området. Før de nye bestemmelsene trådte i kraft, fikk hytteeierne lov til å parkere utenom sesongen med et parkeringsbevis fra Fredrikstad kommune som vi la i frontruta.

I badesesongen var vi henvist til en mindre parkeringsplass før vi kom til selve parkeringsplassen på Foten. Dette var en ordning som fungerte greit, og som hytteeiere var innforstått med. Slik er det ikke lenger.

Det er jo i badesesongen at det er viktig å regulere parkeringen på Foten på grunn av den store tilstrømmingen.

Nå gjelder parkeringsforbudet ut over 12 timer, hele året, helgedager som hverdager, selv om den store plassen er så godt som tom for biler utenfor sesongen. Jeg er en av flere hytteeiere som på en vanlig ukedag var på hytta mi og fikk bot, noe som forundret meg da bilen min var en av bare tre biler på denne store plassen. Jeg kan ikke forstå det annerledes enn at Foten-plassene er ment å være en ny inntektskilde for kommunen når de på denne måten bøtelegger hytteeierne. Utenfor badesesongen står vi ikke i veien for noen.

Parkeringsvaktene som bruker tid og reiser helt ut til Foten, får seg selvfølgelig en fin tur uten at turen står i forhold til inntektene de eventuelt skaffer kommunen. Vi er ikke så mange hytteeiere som bruker hyttene utenom sesongen.

Mitt spørsmål til Fredrikstad kommune er om disse «ergrelsene» som vi blir påført, står i forhold til inntekten som denne parkeringsbestemmelsen gir kommunen? Det er jo i badesesongen at det er viktig å regulere parkeringen på Foten på grunn av den store tilstrømmingen. Har kommunen i det hele tatt overveid å åpne for fri parkering på Foten-plassen utenom skolenes sommerferie? I tilfelle ja, hva er grunnen til at de ikke har gått for denne ordningen?

Hytteeierne på Foten betaler eiendomsskatt til Fredrikstad kommune. Er det ikke da rett og rimelig at vi får tilbake noen tjenester, som for eksempel avgiftsfri parkering på Foten-plassen utenom sesongen?

Hytteeierne imøteser et snarlig svar her i denne avisen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags