Gå til sidens hovedinnhold

Bil, DAB og sammenslåinger i annerledeslandet

Artikkelen er over 4 år gammel

– I andre land er de fleste mer realistiske, for folk kjører bil og hvor skal de gjøre av bilene? El-bil-hysteriet er vi alene om, skriver Eva Johannessen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norske politikere har en tendens til å kaste seg på «popularitetsbølger». Nå som det her har vært mye snakk om at bilen forurenser, har de kastet seg på bølgen igjen. Da er det bare bilen det gjelder og alt annet er glemt.

Her er det snakk om å handle før man tenker. Enormt mange parkeringsplasser blir nedlagt i rekordfart og bomstasjoner popper opp. I andre land er de fleste mer realistiske, for folk kjører bil og hvor skal de gjøre av bilene? El-bil-hysteriet er vi alene om.

Nordmenn er ganske sindige og servile, finner seg i mye, men å vanskeliggjøre og fordyre bilkjøring er ikke populært, selv her.

Det var MDG som startet maset mot bilen, og de burde jo flytte til Amish-land. At de andre partiene kastet seg på antibil-bølgen lynraskt, var vel mest for å sanke poeng og å være politisk korrekte. Som alltid vil man her være de snilleste i verden.

Vi skal heller ikke glemme DAB-radiotullet som er totalt meningsløst og har ført til vansker og at et berg av fullt brukbare radioer måtte skrotes.

Eller langt viktigere; fatale nedleggelser og sammenslåinger av sykehus, politistasjoner, offentlige kontorer osv. Bare egnet til å skape trøbbel for folk og overhodet ikke gjennomtenkt. Nedleggelsen av Rygge flyplass føyer seg inn i rekken av håpløse avgjørelser.

Med all møte- og reisevirksomheten til politikerne går nok mye på tomgang. Liten tid til kreativ nytenkning ...

Kommentarer til denne saken