Gå til sidens hovedinnhold

To svar til Kjell Mangset om parkeringsforbud ved 1. Bjørndalsdam

Artikkelen er over 3 år gammel

To korte svar under felles tittel til Kjell Mangset. Forfattere er Hans Ek og Per Ivar Rasmussen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Les Mangsets innlegg her.

Ikke lov å parkere på friområde

Jeg ser i et debattinnlegg i FB at Kjell Mangset etterspør hvorfor noen arealer øverst i Bjørndalsveien (i sørenden av Første dam) er avsperret av kommunen. Jeg har undersøkt med Parkeringsetaten og kan opplyse at arealene det snakkes om er avsatt til «friområde» i reguleringsplanen. I friområdene, som det selvsagt også er behov for, er det selvsagt ikke lov å parkere.

Parkering skal skje på områder som er avsatt til veiformål. Kommunen ønsker stadig å bli bedre og stenging for ferdsel med motorvogn i dette området er en konsekvens av dette. Det er også viktig å påpeke at området ligger innenfor Markagrensen.

Hans Ek, leder Teknisk Utvalg, leder og gruppeleder Fredrikstad Senterparti

Riktig å  hindre parkering innenfor markagrensa

Det er vel i alles interesse at parkering innenfor markagrensa blir hindret. Det har i alle år tidligere vært skiltet med forbudskilt (underskilt, kjøring kun til eiendommene) i bunnen av bakken opp mot dammen. Dvs. at det ikke har vært lovlig å parkere ved 1. dam noen gang.

Det er ikke langt fra sentrum til marka, bruk gjerne veien gjennom Bratliparken, da kan en ta stopp i parken om noen synes veien er for lang. I Bratliparken finner dere en hinderløype og noen lekeapparater  for de som ønsker en pust i bakken.

Per Ivar Rasmussen, Fredrikstad
 

Kommentarer til denne saken