Gå til sidens hovedinnhold

Parkering ved biblioteket: Takk for at vi må ut i den friske lufta!

Artikkelen er over 4 år gammel

Det blir mye trim for lokale slektsforskere etter at parkeringstiden ved biblioteket er satt til maksimum én time. Svein Skahjem skriver det er grunn til å takke.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Endelig har det blitt bestemt at det nå skal være en times parkering ved byens bibliotek. Fra 1978 har Fredrikstad Historielag hatt et tilbud til interesserte som har ønsket å vite hvordan de skal kunne finne ut noe om slekten. Tilbudet foregår fortsatt på biblioteket hver tirsdag fra 16.00 til 19.00.

Problemet har vært at vi har sittet i ro hele tre timer og fordypet oss i hjelpearbeidet. Lite mosjon og mangel på frisk luft har det da blitt. Nå har det heldigvis blitt en forandring. Vi må nå ut hver time og flytte bilen for å slippe bot. Hvor langt vi må flytte den, er vi usikre på. Kanskje bør vi kjøre en liten runde   før vi setter den på en ny plass? Derfor vil vi takke de ansvarlige for at vi nå må bevege oss ut i den friske lufta.

For å slippe boten kunne vi selvsagt parkert for eksempel i Apenesfjellet. Da ville vi fått en god spasertur, men fortsatt blitt sittende i ro i tre timer.

Med maksimum én times parkering, vil det ganske sikkert bli færre som tar bil når de skal til biblioteket. Da er det i tillegg en klar miljøgevinst. Nei, igjen takk for det flotte tiltaket som gir oss bedre miljø og bedre helse.

Ps.

Til slutt et tips. For ikke å glemme at man må ut hver time, vil jeg anbefale enten at man   tar   med seg en vekkerklokke som ringer hver time, eller setter mobilen på alarm. Det er nemlig svært lett å glemme mosjonsturen når man fordyper seg i spennende slektshistoriske kilder.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.