Frp avviser ny parkeringsavgift

Håvard Jensen

Håvard Jensen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det kan se ut som dette er første skrittet for å innføre P-avgift på alle fylkeskommunens bygg, frykter Håvard Jensen.

DEL

Leserbrev 

En av de første sakene som skulle blitt behandlet i den nye samferdselskomiteen og i fylkesutvalget i Østfold fylkeskommune er en sak om å stramme inn på bilbruken til de ansatte på fylkeshuset.

Saken ble utsatt, men kommer tilbake i neste møterekke og utsettelsen kom garantert ikke fordi det politiske flertallet ikke ønsker å innføre parkeringsavgift, slik rådmannen har foreslått.

Det skal innføres en rekke positive tiltak for å få de ansatte til å ta buss, sykle eller gå, noe vi i Frp synes er greit, men trusselen om å innføre parkeringsavgift mener vi ikke er greit.

Dette vil ramme alle de ansatte på fylkeshuset og over tid, alle ansatte i fylket.

Det kan se ut som dette er første skrittet for å innføre P-avgift på alle fylkeskommunens bygg.

Vi har tillit til at de ansatte i fylkeskommunen vil se mulighetene om de tilbys gode muligheter for å komme seg på jobben kollektivt, med sykkel eller gå uten at det må brukes «pisk».

Nå tenker sikkert flere at vi i Frp er i mot dette fordi vi ikke vil betale P-avgift, men slik er det ikke.

Når vi politikere møter på politiske møter skriver vi kjøregodtgjørelse og trekker fra utgiftene for parkering og bommer.

Det er ikke greit for oss i Frp å påføre andre unødvendige kostnader. Vi mener parkeringsavgifter i denne sammenhengen er unødvendig, for å oppnå målet om å få flere til å la bilen stå.

Vi har nå bommer på E-6/E18, og det kommer en bomring rundt Sarpsborg og Fredrikstad og til slutt foreslås det parkeringsavgifter på fylkeskommunale parkeringsplasser, dette er enda en omdreining på skatte- og avgifts«skruen» og nok en kjøpekraftinndragelse for dem som beveger seg og bor i nedre Glomma-regionen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags