Svar til Arvid Strømnes om Østsiden sykehjem

«Fint på Østsiden» var gjennomgangstonen da sykehjemmet ble åpnet sommeren 2015. Fra venstre Ap-politiker Frøydis Wroldsen, kommunalsjef Nina T. Grønvold og etatslederne Birgitte Skauen Kopperud og Lillian Rosten. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

«Fint på Østsiden» var gjennomgangstonen da sykehjemmet ble åpnet sommeren 2015. Fra venstre Ap-politiker Frøydis Wroldsen, kommunalsjef Nina T. Grønvold og etatslederne Birgitte Skauen Kopperud og Lillian Rosten. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Etatssjef Birgitte Skauen Kopperud kommenterer leserinnlegget der Arvid Strømnes klaget på blant annet urinflekker på stoler og maur på rommene ved Østsiden sykehjem.

DEL

LeserbrevMøbler:
Fredrikstad kommune har innkjøpsavtale med et firma som blant annet leverer møbler til sykehjemmene. Disse møblene er særlig utviklet til bruk på sykehjem. Det er møbler som blant annet er trukket med spesielt stoff hvor væske ikke trekkes inn i stoffet og hvor stoffet kan vaskes.

  • Les innlegget til Strømnes her.

Det kan være at det oppstår flekker på stoffet som vi ikke får bort. Det kan selvsagt oppleves lite delikat, men vi tilsteber hele tiden at møblene er rene. Vi ønsker å fremstå som hyggelige og rene sykehjem.

Ved innflytting på Østsiden sykehjem, juni 2015, ble alle møblene kjøpt nye.

Ringeklokke:

Sykehjemmene i Fredrikstad er åpne for alle som ønsker å komme på besøk. Hoveddørene låses om kvelden. For å komme inn når døren er låst, bruker man ringeklokke eller man må ringe et oppgitt telefonnummer.

Dersom en avdeling har låst dør, er det fordi noen av dem som bor på avdelingen trenger særskilt beskyttelse. Beboere som bor på sykehjem har ulike diagnoser og atferd og noen beboere blir for eksempel trigget av lyder som en dørklokke. De som kommer på besøk må derfor ringe et telefonnummer for å komme inn.

På Østsiden sykehjem har vi en velferdsteknologisk plattform. Alle ansatte går med en telefon hvor meldinger mottas. Dersom en beboer trekker i sykesignalsnoren på sitt rom, vil den/de som har ansvaret for dette rommet få melding på sin telefonen, dette innebærer at det er mindre støy og lyd i avdelingen. Østsiden sykehjem har bestilt døralarm som er knyttet til dette systemet. Leverandøren har nå lovet at dette skal leveres etter sommerferien. Vi beklager at det har tatt så lang tid å få dette levert.

Maur:

Dessverre er flere av våre sykehjem plaget med maur i perioder. Dette følges opp og skadebegrensingsfirma er involvert og bistår kommunen med å begrenes dette.

Det er ved feilslag at det kan komme noen baller inn i sykehjemmets hage, men aldri i farlig høyde.

Golf:

Gamle Fredrikstad golfklubb er nabo til Østsiden sykehjem. Vi var tidlig i kontakt med klubben for å vurdere risikoen ved at golfballer ble slått inn i sykehjemmets hage og i verste fall kunne skade noen. Golfklubben forteller at ingen hull ligger i retning av sykehjemmet. Det er ved feilslag at det kan komme noen baller inn i sykehjemmets hage, men aldri i farlig høyde. Etter tre års drift har dette ikke vært noen problemstilling.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags