Gå til sidens hovedinnhold

Østfoldhallen kan bli en viktig storstue og fellesarena

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi har stor tro på arenaer der utøvere fra forskjellige kan trene parallelt, skriver toppidrettssjef Tor Øivind Ødegård på Wang om utsiktene til at Fredrikstad kommune vil leie Østfoldhallens idrettsdel.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Østfoldhallen har i flere tiår huset regionens fotballspillere vinterstid. Det har gitt mange fotballspillere muligheter til å trene med høy kvalitet gjennom vinteren. Så fasilitetene har ikke vært til hinder for spillerutviklingen. Dersom hallen nå blir borte, vil mange unge spennende spillere miste mye verdifull trening.

I tillegg trenger byen en storstue som Østfoldhallen har et potensial til å bli. Her kan man med forholdsvis små midler legge til rette for at flere idretter får et fast tilholdssted. En liten innskrenkning av banen åpner for eksempel for en treningsbane for friidrett. På tribunen kan det sprintes, hoppes og kastes. I tillegg vil det sikkert være god plass til flere andre idretter på tribunen.

Derfor krysser vi fingrene for at Østfoldhallen består og utvikles som idrettsarena.

Vi har stor tro på arenaer der utøvere fra forskjellige kan trene parallelt. Det gir blant annet gode muligheter for at miljøene kan trekke veksler på hverandres kompetanse. God treningskultur kan også bygges på tvers av idretter. Dette forsøker vi på WANG å skape og da er slike anlegg viktige.

Fellesarenaer, der forskjellige idretter møtes har vært og er ett av suksesskriteriene til Olympiatoppens idrettsmodell. Derfor krysser vi fingrene for at Østfoldhallen består og utvikles som idrettsarena. Dersom dette blir en realitet, vil WANG ønske å benytte dette som en av treningsarenaene sine.

Kommentarer til denne saken