La kommunene beholde «arvesølvet» Østfold Energi

Oddmund Kroken er administrerende direktør i Østfold Energi. Nå blåser det opp til politisk drakamp om pengene selskapet tjener.

Oddmund Kroken er administrerende direktør i Østfold Energi. Nå blåser det opp til politisk drakamp om pengene selskapet tjener. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Østfold Frp mener nye Viken fylkeskommune må gå gjennom pengebruken på ny hvis den skal være avhengig av utbyttet av aksjer i Østfold Energi. – Vi lar ikke imponere av skremslene.

DEL

Leserbrev

Når det snakkes om vannkraft, blir den ofte omtalt som Norges arvesølv. De fleste mener vi skal beholde eierskapet til disse verdiene i landet. Østfolds arvesølv er aksjene i Østfold Energi.

Derfor mener Frp sin fylkestingsgruppe at vi er best tjent med at fylkeskommunens aksjer blir fordelt til kommunene i Østfold etter folketall, slik at verdiene som er opparbeidet i Østfold forblir i denne regionen til innbyggernes beste.

Vi lar oss ikke imponere av skremslene som kommer, om at dette vil være dramatisk for det nye fylket Viken, og liker svært dårlig at det «skremmes» med at det blir kutt i videregående skole som konsekvens av at aksjeverdiene overføres til kommunene. Er det behov for en innsats på yrkesfag på de videregående skolene, må selvfølgelig det nye fylket finne penger til dette i sine budsjetter.

Hvis et fylke som skal omsette for over 14 milliarder kroner skal være avhengig av utbyttet fra kraftaksjer i en størrelse på ca. 250 millioner kroner fordelt på inntekter fra tre fylker, er tiden inne for å ta en gjennomgang av hva det prioriteres å bruke penger på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags