Spørsmål til Lauvås: Vil Ap i regjering føre en vesentlig mer human flyktningepolitikk?

Stein Erik Lauvås, førstekandidat for Østfold Arbeiderparti og innvandringspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet.

Stein Erik Lauvås, førstekandidat for Østfold Arbeiderparti og innvandringspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Eirik Tveiten stiller spørsmål til Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann – som også er førstekandidat for Østfold Ap.

DEL

Leserbrev 

Østfold Arbeiderparti har nylig nominert kandidater til stortingsvalget 2017, og endelig fjernet Svein Roald Hansen som partiets listetopp. Han er isteden plassert på 3. (sikker!) plass. Hansen har en fortid som leder av Europabevegelsen og er en ihuga tilhenger av EU og EØS som med sine frie flyt at varer, tjenester, kapital og arbeidskraft har kostet Norge og Østfold tusenvis av «outsourca» industriarbeidsplasser. Isteden har Østfold Arbeiderparti valgt tidligere ordfører i Marker/Østfold Stein Erik Lauvås på første plass. Mannen som er det norske Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann!

Norge er nå kjent for å føre Europas strengeste flyktningpolitikk. Såpass at statsråden som er satt til å forvalte denne politikken, Sylvi Listhaug, av Washington Post tidligere i år ble kåret til «Europas Donald Trump.» Med en innstrammingen av flyktningpolitikken som (ifølge lederen i Dagsavisen 30.11), har ført til at: «Barnefamilier returneres til Afghanistan i et ekstremt omfang. Barn fengsles på Trandum. Barnefamilier på mottak fratas støtte. Et stort antall mindreårige asylsøkere får tidsbegrenset opphold og venter i frykt på 18-årsdagen sin.» osv. Samt at syriske flyktninger som kom over Storskog (Finnmark), stikk i strid med grunnleggende menneskerettigheter blir hindret i å få sin sak behandlet.

Det er derfor verdt å merke seg at denne svært stramme menneskefiendtlige innstrammingen som Stortinget har vedtatt, ifølge statsråd Listhaug, er et resultat av et bredt politisk forlik med alle partiene på Stortinget (minus SV og MDG). Et forlik som altså den tidligere ordføreren fra Marker, Stein Erik Lauvås, har vært med å forhandle fram!

Jeg er selvsagt for et regjeringsskifte: Frp og Høyre må ut av regjeringskontorene fortest mulig! Men jeg vil benytte anledningen til å spørre Arbeiderpartiets førstekandidat i Østfold: Vil en regjering hvor Arbeiderpartiet inngår, føre en vesentlig mer human flyktningpolitikk? Hva vil i så fall disse endringen dreie seg om?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags