Vi merker konsekvensen av regjeringens prioritering av skattelette til dem som har mest

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Siri Martinsen, leder for oppvekstutvalget, vil ha mer penger fra staten: – Det er en ærlig sak å prioritere skattelette fremfor velferd. Det er også en ærlig sak å synliggjøre konsekvensene.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Arbeiderpartiet mener det er viktig med en god, mangfoldig fellesskole for å legge til rette for alles mulighet til utdanning. Vi vet at tidlig innsats og godt forebyggende arbeid er den beste investeringen for fremtiden. 

Rådmannen har nå lagt fram sitt budsjettforslag. Her har rådmannen tatt signaler for ønskede prioriteringer fra Bystyret, samt satsingen fra regjeringen.

Som kjent har oppvekstutvalget ved to anledninger gjennomført tiltak for å holde budsjettrammen i 2017. Vi står overfor en situasjon hvor de fleste korrektive tiltakene som er gjennomført i 2017 overføres til 2018 og i tillegg ligger det inne forslag om kutt på 16,8 millioner.

Regjeringen har gitt oss en rekke endrede styringssignaler som koster, uten at dette kompenseres. Vi får reelt mindre penger fra regjeringen enn før. I tillegg har vi høy tilflytting som gir større behov for tjenester som skole, helsestasjon, barnehage etc. Høyre og regjeringen snakker om at alt skal effektiviseres. I oppvekstseksjonen i Fredrikstad er 90 prosent av budsjettet ansatte. Høyres effektivisering i oppvekst betyr i realiteten færre ansatte. I handlingsplanperioden mangler vi opp mot 40 millioner for å opprettholde dagens nivå.

Vi merker konsekvensen av regjeringens prioritering av skattelette til dem som har mest. Det går utover barna i Fredrikstad. Det er en ærlig sak å prioritere skattelette fremfor velferd. Det er også en ærlig sak å synliggjøre konsekvensene.

Siri Martinsen

Leder, Oppvekstutvalget for Arbeiderpartiet

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken