Kan Lubiana skaffe mer penger til kommunene? Ballen ligger hos KrF

Siri Martinsen mener oppvekstsektoren i Fredrikstad må holde seg innenfor budsjettet, og at den politiske løsningen er å sørge for at regjeringen bevilger med til kommunene.

Siri Martinsen mener oppvekstsektoren i Fredrikstad må holde seg innenfor budsjettet, og at den politiske løsningen er å sørge for at regjeringen bevilger med til kommunene.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Svar til Lino Lubianas innlegg «Barnas vel er viktigst også når budsjettet sprekker».

DEL

Leserbrev 

KrFs representant i oppvekstutvalget stilte spørsmål til meg som utvalgsleder i sist møte i oppvekstutvalget 25. oktober. Viktige spørsmål – som han fikk utfyllende svar på.

Representanten fra KrF sier at barnas vel er viktigst – også når budsjettet sprekker. Det er jeg helt enig i. Utfordringen med det forslaget KrF stemte for, er at det vil føre til dårligere tjenester for barn og unge. Man kan ikke bruke mer penger enn man har. Bruker man for mye et sted, så må det spares et annet.

Å bruke disposisjonsfond til å dekke opp driftsunderskudd fungerer fram til fondet er tomt. Det prøvde man i den kommunevalgperioden da KrF styrte kommunen sammen med Frp og Høyre. Det gikk ikke bra, det ble underskudd i budsjettet. Det ble store kutt i tjenestene.

Jeg tviler ikke på at KrF er opptatt av barn og unge. Jeg vil derfor sende en henstilling til KrF sin gruppeleder Lino Lubiana. Det er jo slik at vi nå begynner å merke på kroppen at vi har en regjering som er opptatt av skattekutt framfor velferd. En regjering som er avhengig av støtte fra KrF.

Jeg håper derfor at Lino Lubiana jobber for at KrF får gjennomslag for mer penger til kommunene i statsbudsjettet slik at vi kan styrke tjenestene til barn og unge i Fredrikstad. Ingen ting ville glede meg mer.

Men da trenger vi handling, Lubiana. Ballen ligger nå hos KrF. Vi trenger et statsbudsjett som sier at barn, unge og eldre er viktigere enn skattekutt til dem som har mest fra før. Lykke til!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags