Lytt med hjertet og handle med hodet i oppvekstutvalget

Silje Louise Waters: – Som politikere kan vi ikke gå inn i enkeltsaker. Men vi kan gjøre noe med systemet, og vi kan be om informasjon som belyser problematikker og utfordringer.

Silje Louise Waters: – Som politikere kan vi ikke gå inn i enkeltsaker. Men vi kan gjøre noe med systemet, og vi kan be om informasjon som belyser problematikker og utfordringer. Foto:

Av

Nestleder Silje Louise Waters vil i oppvekstutvalget be om en orientering om tilbudet til barn som trenger særlig individuell behandling og hva som gjøres for å sikre at alle får den oppfølgingen de har krav på.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mandag forrige uke hadde jeg et møte med en mor som hadde kjempet en kamp i forbindelse med barnets behov for tilrettelagt undervisning. Etter fullendt grunnskoleløp er det dessverre kommet frem at eleven ikke har fått den oppfølgingen vedkommende skulle hatt.

Som politikere kan vi ikke gå inn i enkeltsaker, sa jeg til moren i møtet. Så langt strekker ikke vår myndighet. Men vi kan gjøre noe med systemet, og vi kan be om informasjon som belyser problematikker og utfordringer. Så det gjør vi. I utvalgsmøtet onsdag denne uken vil jeg, på vegne av samarbeidspartiene, fremme et forslag om at oppvekstutvalget får en grundig orientering om kommunens arbeid med opplæringsloven paragraf 1-3. Det ønskes en orientering om hvilke kompetansehevende tiltak som gis virksomhetsledere i skolen, om samhandling mellom PPT og skolen, og om hvordan vedtatte klager som er havnet hos fylkesmannen blir tatt til etterretning. Det er ønskelig at orienteringen også opplyser om hva slags forbedringsmuligheter som finnes, for å kunne sikre at alle får den oppfølgingen de har krav på.

Jeg vet at vi har en faglig sterk oppvekstadministrasjon i kommunen. Jeg er imponert over jobben som gjøres for våre barn og unge, og etter at jeg kom inn i oppvekstutvalget er jeg bare blitt mer stolt av den jobben som gjøres i barnehagen og i skolen. Men i store organisasjoner som Fredrikstad kommune kan det noen ganger være avvik. Når vi som ombudspersoner blir underrettet om slike avvik, må vi ta ansvar som politisk ledelse og gjøre det vi kan på overordnet nivå. Derfor er innbyggernes historier viktige for oss.

Møter som det jeg hadde med denne moren er vår måte å få innblikk i enkeltsakene som finnes i den store helheten, og deretter legge opp en plan for en vei videre. Jeg har stor tro på at arbeidet kommunen gjør for de av barna våre som behøver særlig individuell oppfølging, er svært god. Men noen ganger svikter enkelte ting et stort system. Da må vi lytte med hjertet og handle med hodet.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken