Vil oppmuntre alle til ta tilbake oppdragelsen av barn

– Barnehagen gir en strømlinjeformet oppdragelse, skriver Ingjerd Braathen og ønsker at det skal bli lettere for foreldre å ta tilbake denne oppgaven.

– Barnehagen gir en strømlinjeformet oppdragelse, skriver Ingjerd Braathen og ønsker at det skal bli lettere for foreldre å ta tilbake denne oppgaven. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– I dag  er  det  Staten  som  har tatt over oppdragelsen  av  våre  barn! Vil  vi  ha  det  sånn? spør Ingjerd Braathen.

DEL

Leserbrev 

«La de små barna  komme  til  meg, hindre  dem  ikke,  for Guds rike hører dem til.» sa Jesus.

Det  er så  sant,  så sant.    Barna  tar  den åndelige dimensjonen  så lett og så selvfølgelig! Men da er det en forutsetning  at de blir presentert  for  denne dimensjonen.

Men  hvilken  dimensjon er det barna  i dag mest og oftest  befinner  seg i?  Jo,  det er i en fantasiverden  av figurer  av  alle  slag -  det er  fantomer,  menneskedyr, spøkelser, monster og uhyrer. Disse møter de på TV,  på  nettbrettet,  i butikkhyllene, i  Legobrikkene sine  og i lekekassa si. De omgås  disse  monstrene  nesten  mer  enn  de omgås  levende mennesker!

Barnas  fritid  er  det  foreldrene  som styrer,  men det er jammen  ikke lett i  dagens situasjon.

Men hva skjer  når  de  er  i barnehagen  eller på skolen?  Jo,  der  må  vi  tone ned var  egen  religion for ikke å  støte  andre kulturer.  For ikke å  diskriminere  andre,  så diskriminerer vi oss selv. Likevel  feires  de kristne  høytidene der  -  St. Lucia,  med  lys i håret og i  hånden,  det er jo et søtt, lite avbrekk  i  vintermørket. 

Den  største høytiden av alle,  julen,  feires  med mye pynt og fjas  og stas og julenisser. I  påsken  tar vi fram  kyllinger  og  harer. I  pinsen,   nei,  den hopper vi over,  for vi  husker  ikke  hva som skal  feires da.

Kjære  leser,  i  dag  er  det  Staten  som  har tatt over oppdragelsen  av  våre  barn! Vil  vi  ha  det  sånn?

97 prosent  av  etnisk  norske barn  begynner i  barnehage  i  ett års  alder,  så alle  disse utsettes  for  den samme «forkynnelsen». Det  blir en  strømlinjeformet  oppdragelse.  Foreldrene har ikke så mye tid og anledning  til å  fostre  barna sine  selv.

Innflytterne  sender sjelden  barna sine i  barnehage,  de  benytter  seg  av  kontantstøtten,   dermed  har de full anledning  til selv å lære og oppdra  sine  barn.

Jesus  sa  også:  «Den som fører på avveier en av disse små som tror på meg, for ham var det bedre om han var senket  i  havets  dyp med  en  kvernsten  om  halsen».   Klarere  kan  det  ikke  sies.

Jeg vil  oppmuntre  alle  til  å  ta  tilbake  sine  egne barn og oppdragelsen  av  disse,  men  da må vi gå til høyeste hold, dit  hvor  avgjørelsene tas. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags