Ap setter oss i knipe med Onsøyheimen

Tomta til nye Onsøyheimen ligger klar, men det betyr ikke at det byggeklart. De fire borgerlige politikerne mener de er satt i en knipe fordi den politiske ledelsen ikke har sørget for å sette i gang reguleringsarbeidet som åpner for å bygge et høyere sykehjem enn det gamle.

Tomta til nye Onsøyheimen ligger klar, men det betyr ikke at det byggeklart. De fire borgerlige politikerne mener de er satt i en knipe fordi den politiske ledelsen ikke har sørget for å sette i gang reguleringsarbeidet som åpner for å bygge et høyere sykehjem enn det gamle. Foto:

Av

– Vi gleder oss over at Aps utvalgsledere er sterke i troen på at dette går bra og støtter igangsettelse av Onsøy sykehjem uten ny reguleringsplan, men det er et dilemma for oss når dårlig timing og Aps svake politiske håndverket setter oss i denne knipa.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Planutvalgets leder setter kommunen i knipa, når det imot fagansvarlig og kommunedirektørens anbefaling innstilles på bygging av ny Onsøyheim uten ny reguleringsplan og altfor mange dispensasjoner.

En ny reguleringsplan i tide ville tatt oss ut av dilemmaet mellom – å bygge ulovlig med for mange dispensasjoner på høyde og arealbruk – med nye lange utsettelser og fare for tap av en god investering med lån i Husbanken på den ene side, og ytterligere forsinkelser av sårt trengte sykehjemsplassene på den andre. Hvorfor er det ikke fra politisk hold tidlig og tydelig blitt bedt ny reguleringsplan?

Fredrikstad trenger sykehjemsplasser raskt. Emil Mørk og Torsnes en nedlagt. Korttidsplass-løsningen på Borge korttidssenter og Helsehuset er overfylte. Pårørende må reise til Halden, vi har kostbare overliggere på sykehuset, eldre har hatt korttidsplasser i månedsvis. Syke mennesker må bo på dobbeltrom med dårlig søvn, 24-timers regelen bidrar til stadige flyttinger av syke med nye rom og nytt personale og for få hender, som bidrar til amperhet og slit både hos vårt gode og ansvarlige personale og utrygghet hos de syke og deres pårørende.

Syke opplever også trekkfulle vinduer med ekstra tepper som løsning. Noe må skje – det signaliserer leder med for Helse og velferd med lys i alle regnbuens farger.

Vi gleder oss over at Aps utvalgsledere er sterke i troen på at dette går bra og støtter igangsettelse av Onsøy sykehjem uten ny reguleringsplan, men det er et dilemma for oss når dårlig timing og Aps svake politiske håndverket setter oss i denne knipa.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.