Olympiatoppen Øst skal være pådriver for lokal toppidrett

Olympiatoppen på plass på HIØ:  Toppidrettssjef Tore Øvrebø (til høyre) og høyskoledirektør Carl-Morten Gjelnes «i rette element» idet samarbeidet mellom partene er på plass i praksis. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Olympiatoppen på plass på HIØ: Toppidrettssjef Tore Øvrebø (til høyre) og høyskoledirektør Carl-Morten Gjelnes «i rette element» idet samarbeidet mellom partene er på plass i praksis. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi skal legge til rette for at det er mulig å satse på en toppidrettskarrière og bli værende i regionen vår også etter videregående skole, skriver avdelingsleder for Olympiatoppen Øst på Kråkerøy, Erling Strand.

DEL

Leserbrev 

Vi har nettopp opplevd håndballjentenes sølv i VM, denne gangen med en lokal jente fra Varteig i en sentral rolle! Gratulerer med sølvet Kari Brattset! Om ikke lenge går OL og paralympiske leker av stabelen i Pyeongchang, forhåpentligvis også med regionale utøvere fra Østfold. Olympiatoppen Øst skal sammen med idretten skape flere store prestasjoner med utøvere fra vår region!

Olympiatoppen sin visjon er «å lede og trene best i verden» og gjennom dette skal vi lykkes med å gjøre de beste bedre og de beste flere. Olympiatoppen Øst er det åttende og siste regionkontoret til Olympiatoppen og etablerer seg 01.01.18 samlokalisert med Høgskolen i Østfold på Værste, Fredrikstad.

Bredt engasjement og forankring på tvers av miljøer

Bakgrunnen for at OLT Øst etablerer seg i Østfold er etter initiativ fra Østfold Idrettskrets som har lagt ned et grundig arbeid i å forankre dette både i idretten, fylkeskommunen og Olympiatoppen sentralt. Det er gledelig å se engasjementet som er i Østfold i dag. Gjennom dialog med idrettskretsen, fylkeskommunen, kommunene, Høgskolen i Østfold, Næringsriket Østfold og NHO Østfold er det tydelig at alle parter ser viktigheten av å ha toppidrett i vår region og hvilke synergier som ligger mellom idrett, akademia, offentlig forvaltning og privat næringsliv.

Hva betyr OLT Øst for idretten i Østfold?

OLT Øst har hovedfokus på morgendagens toppidrettsutøvere og deres trenere. Gjennom å utfordre, styrke og samarbeide med idretten skal vi legge til rette for at det er mulig å satse på en toppidrettskarrière og bli værende i regionen vår også etter videregående skole. Dette skal vi lykkes med gjennom tett samarbeid med Høgskolen i Østfold, fylkeskommune og kommuner samt regionalt næringsliv.

Vi er på jakt etter idrettslige kraftsenter, trenere og utøvere som markerer seg gjennom å arbeide strukturert og godt med målsetting om å skape store prestasjoner.

OLT Øst skal også levere spisskompetanse innen prestasjonsfag og helsetjenester gjennom egen organisasjon og våre samarbeidspartnere. På denne måten skal de som satser på en toppidrettskarrière ha tilgang til høy kompetanse innen prestasjon og helse på kort varsel. Olympiatoppen sine kjerneoppgaver er å styrke idretten i:

■ Daglig treningskvalitet

■ Relasjoner i prestasjonsteam

■ Konkurransegjennomføring

Olympiatoppen Øst vil ha høyt fokus på trenerkompetanse og miljøene rundt morgendagens utøvere. Vi skal skape sosiale og faglige møteplasser. Vi skal være pådriver for å skape og vedlikeholde en kultur hvor vi styrker hverandre på tvers av idretter, kompetansemiljøer og fagområder. OLT Øst skal også bidra til å fremme rollemodeller og prestasjonsmiljøer som gode omdømmebyggere for Østfold!

Kartlegging av idrettslige kraftsenter

Det er mye idrett i Østfold! Vi skal nå i gang med kartlegging av idretten i regionen vår. Vi er på jakt etter idrettslige kraftsenter, trenere og utøvere som markerer seg gjennom å arbeide strukturert og godt med målsetting om å skape store prestasjoner. Dette innebærer at vi skal oppsøke miljøer i regionen vår for å se på hvilke behov og muligheter som ligger i et samarbeid med OLT Øst. Gjennom å bli kjent med de prioriterte miljøene ønsker vi å utfordre og utvikle idretten slik at vi i fellesskap legger til rette for morgendagens toppidrettsutøvere i Østfold.

Sammen om de store prestasjonene

Vi står i startblokka nå, klar til å sette i gang! OLT Øst skal sammen med idretten arbeide for at de beste blir bedre og de beste blir flere. Vi skal tilrettelegge for at det skal være mulig å satse på toppidrett i vår region! Sammen skal vi skape de store prestasjonene!

Vi kan ikke annet enn å glede oss til månedene og årene fremover hvor vi i fellesskap skal skape store idrettsøyeblikk med utøvere og trenere fra regionen vår i sentrum!

Tokyo 2020, Beijing 2022, Paris 2024 her kommer vi!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags