Høyresidens kamp mot kraftforedlende  industri

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fire representanter for Ap og LO i Østfold mener Høyre vil følge tankesmien Civita som etter deres mening går til kamp mot kraftforedlende industri. I Østfold vil Borregaard, Saugbrugs og Nordic Paper rammes.

DEL

Leserbrev

Høyresidens tankesmie Civita går nå til kamp mot kraftforedlende industri. Civita ønsker å fase ut CO2-kompensasjonsordningen. Det er synd, for norsk industri er verdens mest klimavennlige industri, og ordningen er viktig for å hindre utflagging av 11.000 norske industriarbeidsplasser til land uten klimapolitikk. I Østfold er ordningen viktig for bedrifter som Borregaard, Norske Skog Saugbrugs og Nordic Paper.

Norge har en stor kraftkrevende industri, både prosessindustri og treindustri. Verden vil i årene som kommer etterspørre mer industrivarer. Da kan vi velge å produsere dette i Norge på fornybar vannkraft, eller å flagge ut til land uten klimapolitikk, hvor det produseres på energi fra kullkraftverk.

Norsk industri har gjennom mange år redusert sine utslipp, først og fremst gjennom å utvikle og ta i bruk ny teknologi. Det gir vår industri et konkurransefortrinn i en verden som i økende grad etterspør klimavennlig løsninger. Norsk industri vil satse videre på klimateknologi, og har lagt frem et veikart som viser hvordan norsk prosessindustri kan nå et mål om nullutslipp i 2050. Men da må vi altså sørge for at norsk industri ikke har flagget ut før de har mulighet til å utvikle nullutslippsteknologi. Dette er grunnen til at vi trenger CO2-kompensasjonsordningen!

Høyre og Fremskrittspartiet har vinglet i spørsmålet om CO2-kompensasjon helt siden de forsøkte å avskaffe ordningen da de inntok regjeringskontorene høsten 2013. Tankesmien Civita mener at 11.000 arbeidsplasser i kraftkrevende industri ikke har livets rett hvis ikke industrien kan klare seg uten CO2-kompensasjon.

Når Civita nå har tonet flagg, vet vi at Høyre gjerne følger etter. Det er altså grunn til å vente seg flere angrep fra Høyre og Fremskrittspartiet på kraftkrevende industri i tiden som kommer. Heldigvis har Arbeiderpartiet skjønt hva som står på spill.

Alle som er opptatt av trygge arbeidsplasser, verdiskaping og bosetting i hele landet bør ta konsekvensene av det til høsten. Det trengs et nytt flertall og en ny regjering etter valget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags