Hørt om bedriften som finansierer Glemmen vgs?

Med sine 1119 elevplasser gir Glemmen videregående skole viktig opplæringstilbud til mange unge østfoldringer. NHO-direktøren lar i dette eksemplet én bedrift/jobbskaper finansiere hele skolen.

Med sine 1119 elevplasser gir Glemmen videregående skole viktig opplæringstilbud til mange unge østfoldringer. NHO-direktøren lar i dette eksemplet én bedrift/jobbskaper finansiere hele skolen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi må heie på jobbskaperne! skriver NHO-direktør Roald Gulbrandsen, og bruker som eksempel at skatter og avgifter fra én bedrift finansierer de fleste av elevplassene ved Glemmen videregående.

DEL

Leserbrev 

Har du noen gang tenkt på hvem som betaler for din datters eller sønns skoleplass? Hvem betaler for at du kan gå gratis på videregående skole? Norges store formue og styrke er kompetanse. Vi har høyt kompetente flittige kvinner og menn. Vi har rett til tre års videregående eller den opplæringstiden som er fastsatt i læreplanen. Denne retten kalles ungdomsretten og den er ikke billig å finansiere. Derfor er vi så heldige å ha lokale konkurransedyktige bedrifter som for eksempel Stamina Helse. 

Stamina Helse er Norges største bedriftshelsetjeneste, med kontor i Fredrikstad. Gjennom arbeid med systematisk HMS, arbeidsmiljø og helse jobber deres ansatte hver dag for å holde folk friske, trygge og skape produktive arbeidsmiljøer. I tillegg til dette finansierer Stamina Helse via sitt samfunnsbidrag de aller fleste av de 1119 elevplassene på Glemmen videregående skole i Fredrikstad. Dette måler man ved å se på skatte- og avgiftsbidraget til bedriften og hvor mye en skoleplass koster.

Bedrifter skaper verdier til fellesskapet. De ansetter mennesker og betaler skatt. Uten deres bidrag til fellesskapet hadde ikke vårt samfunn vært et av verdens beste å bo i. Derfor må vi aldri ta bedriftene for gitt; vi må heie på jobbskaperne!

Verdien av alles arbeidsinnsats er vår største ressurs. Nå må vi sammen sørge for at bedriftene kan fortsette å skape verdier og jobber fremover. Verdien av arbeid er enorm, både for enkeltmennesket, bedriftene og samfunnet som helhet. Flest mulig i jobb sikrer velferden vår og et godt samfunn å leve i for alle. Derfor trenger Østfold bedrifter som skaper verdier og bevarer arbeidsplasser.

På Glemmen videregående skole tilegner unge individer seg viktig kompetanse og erfaring som de tar med seg videre i livet. Kompetanse som de skal bygge videre på når de er i arbeid ute i bedriftene og jobber. Det hadde ikke vært mulig uten bedrifter som Stamina Helse. Bedrifters bidrag til fellesskapet finansierer skoleplasser, sykehjem, nye veier og mye mer. La oss aldri tillate oss å glemme jobbskapernes betydning for deg, meg og oss alle.   

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags