Eivind A. Leister, Høyre: Innovasjon er mer et moteord enn en reell strategi i styringen av byen

Eivind A. Leister, bystyrerepresentant for Fredrikstad Høyre

Eivind A. Leister, bystyrerepresentant for Fredrikstad Høyre Foto:

Av

Leister slår fast at forandring fryder, men det fordrer også evnen til endring og omstilling i byens politiske ledelse og forvaltning. – Høyre har lenge hatt nye ideer og bedre løsninger som motto, skriver han.

DEL

Leserbrev

Fredrikstad opplever for tiden en vekst og forandring som byen knapt har sett siden sagbruksprivilegienes fall i 1860. Hvordan takler vi det?

Er det noe som kanskje kjennetegner byen og ikke minst næringslivet og arbeidstakerne, er det en beundringsverdig evne til nettopp omstilling; byen har opplevd vekst og fall, verk, bruk og fabrikker har blitt etablert og forsvunnet og avløst av nye næringer. Dette er en verdifull dynamikk. Mange viser en imponerende grad av fleksibilitet og åpenhet for nytekning.

Når det gjelder politisk ledelse og forvaltning i byen, får man ofte et inntrykk av at innovasjon er mer et moteord enn en reell strategi for å møte fremtidens utfordringer.

Morgendagen vil stadig oftere kreve andre løsninger enn de vi bruker i dag. Fremtidens skole, helse- og velferdstjenester vil fremtvinge nye arbeidsformer og teknologi, hvor flere aktører enn det offentlige er involvert, som ideelle, frivillige og private.

Høyre har lenge hatt nye ideer og bedre løsninger som motto, det har gitt regjeringsmandat fra velgerne ved de to siste stortingsvalg. Fredrikstad Høyre har ved en rekke anledninger påpekt at kommunen kan drives mer rasjonelt uten at dette skal medføre kutt i tjenestene.

Da Høyre ikke er bundet til avtaler med noen interesseorganisasjoner står vi fritt til å arbeide for en bedre fremtid for hele fellesskapet og slik vil vi skape innbyggernes kommune hvor alle kan få leve et godt liv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags