Med bedriftene bygger vi den lille verdensbyen

Om Be Plast er en av Fredrikstad-bedriftene Hege Bongard trekker frem. Verktøymaker Fred Olsen er en av veteranene som har bidratt til suksessen. Arkivfoto: Terje Antonsen

Om Be Plast er en av Fredrikstad-bedriftene Hege Bongard trekker frem. Verktøymaker Fred Olsen er en av veteranene som har bidratt til suksessen. Arkivfoto: Terje Antonsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Bedriftene gir oss arbeidsplasser, de gir inntekter, og noe vi kan bygge by på, skriver Næringsforeningens Hege Bongard som gleder seg over at Fredrikstad endelig klarte å øke antall arbeidsplasser fra ett år til neste.

DEL

Spaltist 

Vi kan notere   465 flere arbeidsplasser i Fredrikstad fra 2016 til 2017. Endelig en brytning i den negative arbeidsplassutviklingen vi har opplevd de siste årene!

Forrige uke kunne vi lese at Siri Kalvig ble ansatt som administrerende direktør i det statlige investeringsfondet Fornybar AS som skal ha sitt hovedsete i Stavanger-området. Til NRK Dagsrevyen sa Kalvig blant annet følgende om Stavanger som lokasjon for satsingen:

– Det som er spesielt med Stavanger er at der er tyngdepunktet i olje- og gassnæringen. Og jeg tror det er et enormt konkurransefortrinn å bruke den kompetansen inn i nye næringer.

Det var altså ikke den flotte bryggepromenaden i Stavanger hun trakk frem som fortrinn, men den eksisterende kompetansen i regionen.

Det kommersielle fondet skal investere for 400 000 millioner norske kroner bare i år, og videre opp mot to milliarder. Fondet i seg selv vil gi arbeidsplasser, men også bidra positivt til norsk arbeidsplassutvikling, og til norske teknologiselskaper. Eksisterende kompetanse i Rogaland skal benyttes inn i nye næringer, til omstilling som Norge må inn i og som verden har behov for. De blir en del av det som blir ansett som fremtidig vekstnæring. Fondet skal jobbe nasjonalt og internasjonalt, og har en ambisjon om å sette Norge på det internasjonale kartet. Fantastisk!

Gjennom Vekst i Fredrikstad-programmet, startet vi i 2017 med å formidle historier om Fredrikstad-bedrifter til målgrupper i Oslo-regionen. Budskapet er, at i Fredrikstad finnes kompetanse, innovasjon og nettverk!

Forrige uke ble Fredrikstad omtalt i flere nasjonale medier; i NRK, Aftenposten, VG m.fl. en tragisk arbeidsulykke ga oss oppmerksomheten. Forrige uke ble også «Skandinavisk biogasskonferanse» arrangert i Fredrikstad. Slik jeg forsto det på kveldsmøtet «Biogass for dummies», er biogass fremtidsrettet. Fredrikstad kan skilte med å være pionér på området, og har lokal kompetanse på doktorgradsnivå. Men få, om noen nasjonale medier viste sin interesse.

Kompetanse ligger til grunn for mange av bedriftene som lykkes i Fredrikstad, og vi har flere å vise til, som Restaurant Slippen, Om Be Plast, Cowi, Multiconsult, Rambøll.

Konkurransen om arbeidsplassene pågår hver dag, erkjennelsen av hvor viktige de er for veksten går landet rundt. I næringsplanen til Tønsberg kan vi lese at de på kort sikt skal jobbe for å få flere nye arbeidsplasser enn Fredrikstad-regionen, Hamar-regionen og Drammen i 2020, 2021 og 2022.

Kompetanse betyr vekstmuligheter, og å synliggjøre denne vil gi den lille verdensbyen Fredrikstad et større mulighetsrom. Bedriftene gir oss arbeidsplasser, de gir inntekter, og noe vi kan bygge by på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags