FFK-sjefen svarte «vi har tenkt å stå i det». Det er lederskap

Daglig leder i Fredrikstad Næringsforening beskriver en amerikansk trend der det er for lett å kaste ledere, og bruker FFKs styreleder Jostein Lunde som et godt eksempel på det motsatte: – Jostein er industrileder og har forstått hva trygghet og kontinuitet betyr for organisasjonens kultur og prestasjoner.

Daglig leder i Fredrikstad Næringsforening beskriver en amerikansk trend der det er for lett å kaste ledere, og bruker FFKs styreleder Jostein Lunde som et godt eksempel på det motsatte: – Jostein er industrileder og har forstått hva trygghet og kontinuitet betyr for organisasjonens kultur og prestasjoner. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kjell Arne Græsdal frykter at hyppige lederskrifter skaper usikkerhet i bedrifter: – Klarer styrene og topplederne å være analytisk når det stormer som verst og ikke å la seg styre av omgivelsene.

DEL

Spaltist

Fra jeg startet i arbeidslivet i 1984 og til 2009 har jeg fått ny sjef nesten hvert år, totalt 22 på 25 år. Jeg mener derfor at jeg kan det å få ny sjef. Fra 1991 var jeg mellomleder i store kunnskapsbedrifter innen IKT og i byggenæringen.

I 2009 begynte jeg som daglig leder i Fredrikstad Utvikling, senere Fredrikstad Næringsforening og har hatt kun to styreledere, og trives bedre enn noen gang. Daglig treffer jeg medlemsbedriftenes ledere og kan betrakte distriktets ledere med utgangspunkt i egen erfaring.

Min erfaring er at nye toppledere altfor ofte rekrutterer nytt lederteam, med en konsekvens at det blir utrygghet og usikkerhet på «gulvet». Dersom årsaken til lederskiftet er til fordel for bedriftens fremtid, holder man seg i ro. Altfor ofte blir det uro og de som har lettest for å skaffe seg ny jobb gjør det. Resultatet er at viktige personer forsvinner for kundene og kundebasen settes i bevegelse. Jeg har selv tjent millioner for mine arbeidsgivere på å angripe kunder av konkurrenter som har hatt det vanskelig.

Dersom det blir «rettsløse» tilstander for ledere, vil prisen på ledere bakes inn i lønningene og sluttavtaler.

Ingen ansvarlige som har kastet leder, eller den nye lederen har interesse i å evaluere om det var en god beslutning for virksomheten å kaste den forrige. Derfor fortsetter denne amerikanske trenden hvor der er enkelt å kaste ledere. Frykten for svikt i omdømme og medias press blir styrende for beslutningene. Frykten som oppstår i slike organisasjoner undervurderes!

Min interesse ligger i om styrene og topplederne evner å være analytisk når det stormer som verst uten å la seg styre av omgivelsene. I fjor på denne tiden var FFK på nedrykksplass og Fredriksstad Blads sportsjournalist stilte spørsmålet «Hva gjør dere nå?» til den nye styrelederen Jostein Lunde. Han svarte «Vi har tenkt å stå i det». Det er lederskap! Jostein er industrileder og har forstått hva trygghet og kontinuitet betyr for organisasjonens kultur og prestasjoner.

I fotballen og i kommunene skiftes trenere og rådmenn med en hyppighet og med begrunnelser som gjør at lovfestede rettigheter ikke følges. Er det greit å bryte arbeidsmiljøloven fordi det er snakk om en kjent leder? Er det greit at mediene «kjører en hekseprosess» mot fremtredende personer og deres kompensasjon for at Arbeidsmiljøloven er brutt? Kan ikke medias samfunnsoppdrag løses på annen måte?

I større selskaper har toppledere avtalt sluttavtaler på forhånd nettopp for å svare opp slike dilemmaer. Skal neste rådmann i Fredrikstad ha slik avtale?

Det er ikke en plikt eller rettighet å være leder, men det medfører plikter og ansvar. Skal ledere velge å ta belastningen med å være leder, har de forventninger om at det er faglig og økonomisk lønnsomt i et livsperspektiv.

Norske lederlønninger ligger mye lavere enn i andre land. Jeg hevder at lederlønningene er priset lavere fordi rettsvernet i Norge er bedre. Dersom det blir «rettsløse» tilstander for ledere, vil prisen på ledere bakes inn i lønningene og sluttavtaler.

Når mediene og befolkningen krever lederblod, er de med på å presse lederlønningene opp, og øke forskjellen mellom ledere og folk flest.

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags