Kan partigruppene på Stortinget nekte innsyn i sin pengebruk?

Kan Gunnar Bodahl-Johansen bistå? Brevforfatteren har lest hans tidligere innlegg, og lurer på om offentlighetsloven er på stortingspolitikernes side.

Kan Gunnar Bodahl-Johansen bistå? Brevforfatteren har lest hans tidligere innlegg, og lurer på om offentlighetsloven er på stortingspolitikernes side. Foto:

Av

Erling Ch. Olsen i Råde har en interessant utfordring til offentlighetsekspert Gunnar Bodahl-Johansen: Har partigruppene rett til å holde pengebruken hemmelig?

DEL

Leserbrev

I den siste tiden har det pågått en meningsutveksling om Offentlighetsloven i Fredriksstad Blad. I en avsluttende(?) kommentar skriver en av Norges fremste eksperter på området, Gunnar Bodahl-Johansen, blant annet:

«Åpenhet er den viktigste barrièren mot at skattekronene brukes på en uakseptabel måte».

«Det er bare opplysninger undergitt lovbestemt taushetsplikt og som knyttes til private personer og private bedrifter, som skal unntas».

Stortinget bevilger hvert år betydelige beløp som stilles til disposisjon for de enkelte partigruppers «indre liv». I den siste tiden er det fra ulike mediers side blitt bedt om innsyn i hva partigruppene har brukt/bruker de bevilgede pengene til.

Følgende partigrupper har nektet mediene innsyn i hvorledes de disponerer våre/skattebetalernes betrodde midler: Ap, H, Frp og Sp. Sett i lys av de prinsipielle formuleringene fra Bodahl-Johansen som er gjengitt over, er det naturlig å stille følgende spørsmål:

Med hvilket hjemmelsgrunnlag kan de nevnte partigruppene på Stortinget nekte innsyn? Jeg håper Bodahl-Johansen kan bistå med å belyse problemstillingen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags