Nye fergetider fra 2. mars: Fergebytte og ventetid mellom Gressvik og Gamlebyen

Byfergen får Ålekilen som endestasjon i stedet for Gressvik. Bjørn Jensen reagerer for egen del på et dårligere pendlertilbud, og  at endringen i tillegg til færre avganger til turistattraksjonen Gamlebyen.

Byfergen får Ålekilen som endestasjon i stedet for Gressvik. Bjørn Jensen reagerer for egen del på et dårligere pendlertilbud, og at endringen i tillegg til færre avganger til turistattraksjonen Gamlebyen. Foto:

Av

Bjørn Jensen har funnet ut at han som fergependler mellom Gressvik og Gamlebyen får 52 minutter lengre reisetid hver dag når nye ruter trer i kraft 2. mars.

DEL

Leserbrev

Et mål i disse miljøtider burde være at flest mulig kan benytte seg av de gode fergetilbudene byen har og ikke bruke bil. Det er fra Fredrikstad kommune varslet nye fergetider med nye sommertidene for blant annet. Gamlebyen til Gressvik t/r. At man nå må bytte ferge i Sentrum og vente i 25 minutter (én vei), tilrettelegger i hvert fall ikke for at flest mulig vil bruke tilbudet.

Fra 2. mars er denne endringen varslet og etter hva jeg leser av tabellen som er slått opp på fergene, så er det ikke bare snakk om nye fergetider, men det er også nye fergeruter, som endrer fergelogistikken mye.

Konsekvens av ruteendringer:

Jeg som pendler med ferge fra Gamlebyen til Gressvik daglig, må nå med ny rute bytte ferge i sentrum. Det samme blir veien tilbake fra Gressvik – bytte ferge i sentrum. Etter tabellen må jeg vente i sentrum, først 25 minutter om morgenen og 27 minutter om ettermiddagen. Det å forlenge den totale reisetiden med 52 minutter pr. dag vil i hvert fall ikke tilrettelegge for at flere vil benytte seg av dette (tidligere gode) fergetilbudet. Jeg tror mange med meg da vil velger andre alternativer, hvis denne tidstabellen blir innført. Ved den lengste veien (Gamlebyen / Gressvik t/r) kan da alternativet for mange bli å bruke bil.

Er dette ønskelig?

PS! Ser av tabellen at fergen som går fra Gamlebyen til Ålekilene går forbi og ikke innom Gressvik, og det samme gjelder returen fra Ålekilene (går heller ikke innom Gressvik). Hvorfor det?

Redusert antall fergeanløp til og fra Gamlebyen:

Med det nye opplegget går det ferge til og fra Gamlebyen med 30 og 40 minutters mellomrom. Sommerrute hadde tidligere 20 minutters mellomrom og dagens vinterrute har 30 minutters mellomrom. Hva er tanken bak å redusere antall avganger til Gamlebyen, som er vår største turistattraksjon i Fredrikstad.

Er det virkelig et ønske å begrenes antall fergeanløp til Gamlebyen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags