NRK – vår nye folkedomstol

Fredrik Solvang, her sammen med programlederkollega Sigrid Sollund, får kritikk for sin utspørring av Siv Jensen i Dagsnytt atten tirsdag.

Fredrik Solvang, her sammen med programlederkollega Sigrid Sollund, får kritikk for sin utspørring av Siv Jensen i Dagsnytt atten tirsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Johannes Thue: – Jeg kan forsikre om at jeg på ingen måte forsvarer politikere som tafser på småjenter. Jeg er bare lei av dette kjøret. Nå er Metoo-bøtta full.

DEL

Leserbrev

I over en måned har nå Metoo-stormen blåst over landet. Den har rusket i kratt og kroker og sannhetssøkerne har jobbet dag og natt. Når man søker sannhet, burde det være et krav at man også søker objektivitet og likhet for loven, spesielt moralloven. Hva mener jeg med det? Jo, for eksempel at grenseoverskridelser burde være like moralsk forkastelig om det skjer i et bakeri, bak fiskedisken eller på ligningskontoret. Slik er det ikke.

Småtafserne er ikke interessante for media, her teller bare de store, sleipe fiskene. Dette må vi få belyst fra alle kanter, men er det hva vi holder på med? Det som for alvor skapte ubalanse i tribunalet var at noen varslere ringet inn en politiker i det aller høyeste sjikt. Da måtte partiledere inn på tribunalets teppe og stå til rette, ikke for overgriperens synder men for sine egne forsømmelser.

Også selve syndebukken måtte opp på podiet i Dagsrevyen. Det begynte å bli hett under føttene. Dette kunne gå riktig galt. Det kunne skade partiet. Da oppsto et behov for å skape balanse slik at ikke belastningen skal ramme for ensidig. Balanse oppnås ved å lesse på mer på andre siden av vektstangen. Det finnes da griser også på den andre siden og snart må den ene etter den andre stå til rette for sine unnlatelser.

Noen bare beklager, andre husker ikke, men felles for alle er at det ikke er nok. Særlig ille er Dagsnytt atten. De aller fleste har vel ingen erfaringer fra forhørsretten, men det kan sikkert ikke måle seg med å bli satt foran et TV-kamera og pepret med spørsmål, bli avbrutt hver gang man prøver å svare og få tilbake maskingeværsalver med «du svarer ikke på spørsmålet» «du svarer ikke på spørsmålet».

Siste forhør av Siv Jensen 23. januar varte i 20 minutter. Hun husket ikke, men forhøreren lot ikke tilbake noen tvil om at her satt landets finansminister og løy i retten. Også landets statsminister har gjentatte ganger måtte stå frem og fordømme og beklage sine og andres forsømmelser.

Vi er her inne på et område der de som NRK velger å sette på tiltalebenken er fullstendig rettsløse. De kan ikke nekte å møte, de kan ikke nekte å svare, de kan ikke ta til motmæle og de kan ikke si: Hvorfor stiller du spørsmål når du hele tiden avbryter meg?

Det som mangler i disse sakene er politianmeldelser. Hvis politi og rettsapparatet hadde vært koblet inn, hadde sikkert sakene fått en annen dekning, også i NRK. Nå er de politiske lederne fritt vilt. Politikerforakt er et stort problem. Det som skjer nå, gjør ikke problemet mindre.

Nå leter sikkert noen etter mine motiver. Jeg kan forsikre om at jeg på ingen måte forsvarer politikere som tafser på småjenter. Jeg er bare lei av dette kjøret. Nå er Metoo-bøtta full. Det renner over kanten og da blir hanken klinete når vi skal bære den ut.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags