Ubegripelig at Trump og metoo foreslås til Nobels fredpris

Donald Trump ble foreslått som kandidat etter toppmøtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Innlegget er skrevet før den siste tids oppstuss etter toppmøtet mellom  Trump og Putin i Helsingfors. Foto: Foto: Evan Vucci, AP/Scanpix

Donald Trump ble foreslått som kandidat etter toppmøtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Innlegget er skrevet før den siste tids oppstuss etter toppmøtet mellom Trump og Putin i Helsingfors. Foto: Foto: Evan Vucci, AP/Scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Å skape fred i ordets rette forstand er vel fortsatt hovedformålet med utdelingen? spør Odd A. Strømnes etter å ha sett at president Trump og metoo-bevegelsen er lansert som fredspriskandidater.

DEL

Leserbrev

Norge har som kjent ansvaret for å dele ut Nobels fredspris. Det påhviler komiteen et stort ansvar å finne den beste kandidaten, og den er avhengig av å få inn gode forslag. I disse dager kan man lese om innkomne forslag fra øst og vest.

Norske politikere kaster også inn forslag, hører vi. Tre sentrale politikere har fremmet to forslag: President Trump og Metoo-bevegelsen. At disse skulle være verdige til å motta det som er kalt verdens viktigste pris, er ubegripelig for en gammel mann. Uten å kjenne lover og regler fra Nobels testamente, tillater jeg meg dog å tro at disse to forslagene neppe kommer inn under hans intensjon. Å skape fred i ordets rette forstand er vel fortsatt hovedformålet med utdelingen?

Det synes ikke vanskelig å finne steder der krig har herjet i årevis. Det kan heller ikke være vanskelig å finne kandidater som like lenge har jobbet for nettopp fredens sak i disse områdene. Det blir spennende å høre kandidatens navn når den tid kommer.

Men man blir aldri ferdig med å undre seg over forskjellige forslag fra enkelte norske politikere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags