Nettbuss må sette opp flere busser til Hvaler på lørdager

Roy Kristiansen klager på kapasiteten på Time-ekspressen: Lurer på om planleggerne er ute i felten selv og gjør sine observasjoner? De tar vel knapt bussen selv!

Roy Kristiansen klager på kapasiteten på Time-ekspressen: Lurer på om planleggerne er ute i felten selv og gjør sine observasjoner? De tar vel knapt bussen selv!

Av

Roy Kristiansen på Selbak forteller om avviste passasjerer på Time-ekspressen til populære Hvaler lørdag. Hans løsning er at bussen bør gå hver time, også på lørdager.

DEL

Leserbrev 

Nå må Nettbuss skjerpe logistikken sin. Time-ekspressen fra Oslo til Hvaler kom siste lørdag klokken 10.25 til Fredrikstad med omtrent full buss fra Oslo. Etter ombordstigning i Fredrikstad var bussen full med det resultat at folk i Kirkeparken, Kråkerøy, Fuglevik o.s.v. utover måtte avvises og ble henvist til lokalbuss (hvor mange er det på lørdag?). Ved ankomst Rød på Asmaløy var det én plass ledig, men fire-fem personer måtte avvises.

Når det er sagt, har ikke ekspressbusser lov til ståplasser, og ansvarlig sjåfør kan risikere opp til 60.000 kroner i bot om han lar noen stå! Lørdag går dessuten Time-ekspressen bare annenhver time. Vurder avgang hver time som på hverdager fordi trafikken til Hvaler bare øker og øker for hvert år.

Hele saken er jo ganske tragisk og Nettbuss må allerede tidlig på året planlegge i forkant av sommeren for å unngå at slike situasjoner oppstår og gjentar seg. Det er jo flaut og her mangler god logistikk, og føre var-prinsippet. Og et tips, ikke basér planlegging bare på skoleferier.

Lurer på om planleggerne er ute i felten selv og gjør sine observasjoner? De tar vel knapt bussen selv!

Bussen senere på dagen, klokken 12.25 fra Fredrikstad, hadde akkurat samme problemet med full buss.

Lokalbuss på dagtid, som settes opp når skoleferien begynner, må settes opp mye tidligere på dagen, i hvert fall allerede klokken 10.25, ikke 12.25 som man pleier. Da har jo halve dagen gått allerede!

Et annet viktig poeng er at sjåførene knapt klarer å holde ruteplan med alle de stopp de har mellom Fredrikstad og Skjærhalden i ferieperioden, og dette innebærer stress og øker risikoen for ulykker.

Det kreves handling nå!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags