Fredrikstad-opprykket NHO-sjefen gleder seg til

– Skal vi klare å skape enda flere private arbeidsplasser, og ikke minst bevare dem vi har i dag, må vi støtte opp om våre jobbskapere, er oppskriften til Roald Gulbrandsen.

– Skal vi klare å skape enda flere private arbeidsplasser, og ikke minst bevare dem vi har i dag, må vi støtte opp om våre jobbskapere, er oppskriften til Roald Gulbrandsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Regiondirektør Roald Gulbrandsen i NHO: – Vi behøver næringsvennlige kommuner. Jeg gleder meg til å se flere i arbeid og inkludert slik at Fredrikstad rykker opp i neste års Kommune-NM.

DEL

Leserbrev

Fredrikstad kommune er avhengig av å ha lønnsomme private bedrifter som skaper verdier og arbeidsplasser for å kunne gi sine innbyggere god utvikling. Lokale bedrifter trenger en næringsvennlig kommune som er god vert for næringslivet for å skape verdier og positive ringvirkninger for innbyggerne i kommunen. I NHOs Kommune-NM kommer det frem at utfordringen med utenforskapet er krevende for Fredrikstad. Nettopp derfor er det å være god vert for næringslivet så utrolig viktig.

NHOs Kommune-NM ser og måler kommunene etter fem temaområder som er viktige for bedriftene; næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommuneøkonomi. Undersøkelsen gir nøkkeltall på en rekke relevante områder som er av interesse for næringsliv, politikere, offentlige etater og ikke minst innbyggerne i Fredrikstad.

Riktig kompetanse til riktig tid er nøkkelen for å få folk ut i arbeid.

Hvordan gjør Fredrikstad det i årets undersøkelse? I likhet med resten av Østfold har kommunen et utfordrende arbeidsmarked med mange arbeidsledige, uføre og høyt sykefravær. Den beste medisinen mot nettopp dette er konkurransedyktige bedrifter. Og skal vi klare å skape enda flere private arbeidsplasser, og ikke minst bevare dem vi har i dag, må vi støtte opp om våre jobbskapere. Dette i form av blant annet næringsvennlig arealpolitikk, samferdselspolitikk som prioriterer bedriftenes behov og selvsagt legge til rette for eksportbedriftenes adgang til vårt viktigste marked EU. Kommunen må gjøre så godt de kan for at bedriftene skal lykkes med å skape gode ringvirkninger for innbyggerne i Fredrikstad.

Det er ikke bare dårlige nyheter fra Fredrikstad, tvert imot! Kommunen opplever en positiv utvikling og rykker opp med fem plasser på landsbasis fra fjorårets undersøkelse. Fredrikstad er nå nr. to i Østfold og på 97.-plass på landsbasis. Av 422 kommuner er dette ikke dårlig, bra jobbet Fredrikstad!

To andre viktige indikatorer er «kompetanse» og «demografi». Riktig kompetanse til riktig tid er nøkkelen for å få folk ut i arbeid, bedriftenes kompetansebehov må bli lyttet til og det må skapes gode arenaer for samhandling. Videre ser vi at kommunen er et attraktivt sted å bo og har en positiv utvikling innen indikatoren demografi, hvor de går fra 82.-plass til 66.-plass. Med et variert og innovativt næringsliv vil man tiltrekke seg folk som ønsker å bo i kommunen.

Vi trenger en nasjonal og regional dugnad for å skape flere arbeidsplasser i fremtiden for å sikre velferden vår. Da er det nødvendig med næringsaktive kommuner som legger til rette for å utløse potensialet lokale bedrifter representerer, vi behøver næringsvennlige kommuner. Jeg gleder meg til å se flere i arbeid og inkludert slik at kommunen rykker opp i neste års undersøkelse. Lykke til Fredrikstad kommune!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags